Calendar ortodox 2 noiembrie 2022. Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos, vindecă boli de inimă, cancere, răni deschise şi redă celor muţi darul vorbirii

Această zi îi este închinată Sfântului Gavriil Mărturisitorul cel Nebun pentru Hristos. Sfântul este unul dintre marii vindecători ai creştinătăţii, cu mir izvorât din icoana sa fiind vindecate cancere, boli de inimă, răni deschise.

01 nov. 2022, 17:58
Calendar ortodox 2 noiembrie 2022. Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos, vindecă boli de inimă, cancere, răni deschise şi redă celor muţi darul vorbirii

Calendar ortodox 2 noiembrie 2022. Oameni care îşi pierduseră darul vorbirii au reuşit să scape pentru totdeauna de muţenie după ce s-au uns cu mir de la Sfântul Gavriil Mărturisitorul.

Sărbători religioase 2 noiembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos; Sfinţii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor și Agapie

Greco-catolice: Sf. m. Achindin, Pegasie, Aftonie, Elpidifor și Anempodist

Romano-catolice: Pomenirea tuturor credincioșilor răposați

Calendar ortodox 2 noiembrie 2022. Minuni săvârşite de Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos

Goderdzi Urghebadze (Sfântul Gavriil) s-a născut pe 26 august 1929, la Tbilisi, capitala Georgiei şi a trecut la cele veşnice pe 2 noiembrie 1995. Nenumărate minuni s-au petrecut la icoana izvorâtoare de mir a Sfântului Gavriil, scrie doxologia.ro.

Prima vindecare minunată s-a petrecut în familia Arsenadzé. Părinții au cumpărat în ziua Învierii din anul 2014 o icoană cu Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos. Fetița lor cea mică fusese diagnosticată cu cancer. Când icoana a început să izvorască mir, mama a uns-o cu acest mir, iar micuţa şi-a revenit în mod miraculos, vindecându-se complet!

Citeste si Rugăciune pentru pace în lume. Se rosteşte în timpul conflictelor armate şi aduce linişte în sufletele zbuciumate

Cu acest mir a fost uns pe frunte și un băiețel de cinci ani, mut din naștere, care a început deodată să vorbească în mod foarte clar.

O femeie suferea de erizipel la picior. Rana era foarte dureroasă și sângera în timpul mersului. Medicii i-au recomandat să stea doar în pat, dar pentru femeie aşa ceva era de neconceput. Aşa că şi-a uns rana cu mirul izvorât din icoana Sfântului Gavriil şi s-a vindecat în mod miraculos.

Calendar ortodox 2 noiembrie 2022. Rugăciune făcătoare de minuni şi grabnic ajutătoare către Sfântul Gavriil Mărturisitorul, cel Nebun pentru Hristos

O, Sfinte Gavriil, Mărturisitorule al Iviriei, cela ce din fragedă copilărie ai propovăduit norodului prigonit credința lui Dumnezeu, solește și pentru nevrednicii, carii cinstim sfântă pomenirea ta. Prin rugăciunile tale la Scaunul Celui Preaînalt ajută nouă să rămânem neclintiți în toată bună-cinstirea și să umblăm pururea în căile Domnului păzind poruncile Sale.

Sfântă pilda viețuirii tale să ne insufle pururea bărbăția cea duhovnicească și credința cea neamestecată, ca să putem și noi, întru inimă zdrobită și smerită, lupta cea bună să luptăm cu patimile și neputințele noastre.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune care te curăţă de lucrarea necurată a diavolului şi te izbăveşte de tot necazul. Pentru efect rapid, se rosteşte de şapte ori în fiecare dimineaţă şi seară

Negrăită smerenia și pocăința ta în ispite și încercări să ne fie și nouă, netrebnicilor, icoană de curată nevoință pre calea cea strâmtă a mântuirii.

Prin desăvârșită ascultarea ta ne povățuiește a ne pleca mai-marilor noștri, cu dreaptă-socotință, întru Domnul. Prin mulțumitoare răbdarea ta, întărește-ne și pre noi pururea a căuta și a face voia Sa în toate zilele vieții noastre. Întru luminătoare petrecerea ta în acest pământ trecător, luminează și mințile iar inimile noastre le curățește ca să se plinească și în noi, în înfricoșată Ziua Judecății, cuvântul ce zice: Bine, rob bun și credincios, intră întru bucuria Domnului tău. Amin.