Calendar ortodox 20 octombrie 2021. Sfântul Gherasim din Kefalonia, mare făcător de minuni și vindecător. Rugăciune pentru vindecare și pentru alungarea durerilor, necazurilor, ispitelor

În această zi, este prăznuit Sfântul Gherasim din Kefalonia, mare făcător de minuni și mare tămăduitor. Sfântul vindecă și bolile fizice, dar și tulburările psihice. Rostește, azi, rugăciunea pentru vindecare și pentru alungarea durerilor, necazurilor, ispitelor.

19 oct. 2021, 23:43
Calendar ortodox 20 octombrie 2021. Sfântul Gherasim din Kefalonia, mare făcător de minuni și vindecător. Rugăciune pentru vindecare și pentru alungarea durerilor, necazurilor, ispitelor

Sărbători religioase 20 octombrie 2021

Ortodoxe: Sfântul Gherasim din Kefalonia

Greco-catolice: Sf. m. Artemie

Romano-catolice: Ss. Cornel, centurion; Maria Bertilla, călug.

Calendar ortodox 20 octombrie 2021. Cine a fost Sfântul Gherasim din Kefalonia

Sfântul Gherasim din Kefalonia (1506-1579) făcea parte din familia de nobili bizantini, Notara, potrivit crestinortodox.ro. Bunicul său, Luca Notara, a fost ultimul prim ministru al Imperiului Bizantin.

Sfântul Gherasim s-a născut în anul 1508 în satul Trikkala din Peloponez. S-a călugărit de tânăr în insula Zakintos, ulterior primind Schimă Mare în Muntele Athos. A mers la Ierusalim unde a stat timp de 12 ani. În acest timp a fost hirotonit diacon și preot.

Citeste si Preot din Cluj, îndemn la vaccinare: „Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, dar nu printr-un vaccin. Grija față de trup e o datorie creștinească”

A petrecut o vreme în CretA și Zakyntos, iar în 1555 a ajuns în Kefalonia (insulă în sud vestul Greciei, în Marea Ionică).

În cele două zile de cinstire, racla cu moaștele sale este purtată în picioare pe deasupra persoanelor suferinde de boli psihice sau demonizate, aducând și astăzi numeroase tămăduiri.

Calendar ortodox 20 octombrie 2021. Rugăciune către Sfântul Gherasim din Kefalonia pentru vindecare, pentru alungarea durerilor, necazurilor, ispitelor

Sfinte Gherasim, robule al lui Hristos, cel ce ai strălucit înaintea oamenilor ca lumină în întuneric, care ai călăuzit poporul spre cunoaşterea adevăratului Dumnezeu, primeşte de la noi această puţină rugăciune. Vezi, Sfinte, durerile noastre. Vezi necazurile care ne apasă. Vezi mulţimea ispitelor care ne învăluiesc neîncetat.

Roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, aşa cum te-ai rugat pentru mulţimea credincioşilor care mărturisesc minunile tale. Mare dar ne-a făcut nouă Domnul prin neputreziciunea sfintelor tale moaşte. Că ne-am întărit în credinţă auzind că bolnavii care s-au atins de racla ta au fost vindecaţi şi că i-ai alungat pe diavoli de la cei îndrăciţi.

O, Sfinte Gherasim, precum ai scăpat insula Kefaloniei de jugul agarenilor şi de multe necazuri, tot aşa ajută-ne şi pe noi. Am căutat uşurare prin puterile noastre, dar nu am aflat. Am căutat ajutor de la oameni, dar am rămas nemângâiaţi. La tine venim, Sfinte, nădăjduind că nu ne vei ruşina. Ci ne vei da cele de trebuinţă, arătându-ne care este calea pe care trebuie să mergem.

Ştim că dacă în viaţă alegem după voia noastră cea rea, rămânem lipsiţi de ajutorul dumnezeiesc. Roagă-te pentru noi, Sfinte, să cunoaştem şi să facem voia lui Dumnezeu, ca să ajungem în raiul cel preadulce, în care tu Îl lauzi pe Dumnezeu cu toţi sfinţii şi cu toate puterile cereşti, în vecii vecilor. Amin.

Citeste si Cum arată acum Ovidiu Cuncea, actorul care s-a făcut preot. A fost fotografiat la un eveniment