CALENDAR ORTODOX 2016. Ce sfinţi pomenim pe 27 noiembrie

CALENDAR ORTODOX 2016: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători.

RomaniaTV.net
26 nov. 2016, 16:06
CALENDAR ORTODOX 2016. Ce sfinţi pomenim pe 27 noiembrie

CALENDAR ORTODOX. Pe 27 noiembrie, creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe Sf. Mare Mc. Iacob Persul; Sf. Cuv. Natanael și Pinufrie. La greco-catolici este pomenit Sf. m. Iacob Persul, iar la romano-catolici este ziua Sf. Virgil, episcopul.

Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul a trăit în Persia în perioada în care pe tronul Imperiului Bizantin se afla Arcadius (395-408). Provenea dintr-o familie creștină, el însuși fiind creștin și a ocupat înalte funcții în administrația persană.

Datorită vieții agitate care se ducea la curte, Sfântul Iacob a fost ispitit să ia parte la ritualurile mazdeene, căzând astfel din credința creștină.

Venindu-și în fire, s-a pocăit și plângând pentru căderea sa, a fost văzut de un slujbaș de la curte și pârât regelui că este creștin. Întrebat fiind de acesta dacă este ‘nazarinean’, Sfântul Iacob a mărturisit că este creștin. I-au fost tăiate pentru credința sa în Hristos, toate mădularele sale, începând cu degetele, apoi mâinile și picioarele, după care a fost decapitat.