CALENDAR ORTODOX 2018: Sfântul „făcător de minuni”, rugaciunile de azi ajută bolnavii şi săracii

CALENDAR ORTODOX 2018: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase de peste an.

RomaniaTV.net
19 feb. 2018, 19:25
CALENDAR ORTODOX 2018: Sfântul „făcător de minuni”, rugaciunile de azi ajută bolnavii şi săracii

Ortodoxe
Sf. Ier. Leon, episcopul Cataniei, şi Agaton, episcopul Romei; Sf. Cuv Visarion

Greco-catolice
Sf. ep. Leon al Cataniei 

Romano-catolice
Sf. Elefterie, ep. 

Sfântul Ierarh Leon, episcopul Cataniei, este pomenit în calendarul creştin ortodox la 20 februarie. S-a născut la Ravenna într-o familie de creştini evlavioşi şi a trăit în timpul împăratului bizantin Constans al II-lea (641-668).

Sfantul Leon a trait in timpul imparatului Heraclie (641-668). A fost episcop in Catania, din insula Sicilia. El se ingrijea neincetat de saraci si bolnavi.

Supranumit de tradiţie „făcătorul de minuni”, Sfântului Leon i se atribuie o serie de fapte minunate printre care aruncarea în foc împreună cu un vrăjitor pe nume Eliodor.

Eliodor făcea mult rău în cetatea Cataniei, în Sicilia. Neavând nicio măsură, a intrat chiar în biserica în care slujea episcopul Leon, jucând şi spunând hule pentru a râde. Aşa a fost prins de Sfântul Leon, care l-a legat cu omoforul său (veşmânt bisericesc) şi l-a dus într-un loc în care a fost aprins un foc mare.

În acest foc a intrat Sfântul Leon împreună cu Eliodor şi a stat până când vrăjitorul a ars de tot, iar el a ieşit neatins (sursa: vol. „Vieţile Sfinţilor”).