Calendar ortodox 2020, 15 februarie. Ce sfinţi sunt pomeniţi sâmbătă

Publicat: Vineri, 14 Februarie 2020 21:15 // Actualizat: Vineri, 14 Februarie 2020 21:15 // Sursa: romaniatv.net

Calendar Creștin Ortodox. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase de peste an. Pe data de 15 februarie, este prăznuit Sfântul Apostol Onisim.

Onisim a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului. În tinereţe a fost rob al lui Filimon. Onisim, greşindu-i acestuia, a fugit la Roma, unde va fi întemniţat alături de Sfântul Apostol Pavel, scrie crestinortodox.ro.

Sărbătoare 15 februarie 2020. De la "Apostolul neamurilor", a auzit Onisim Evanghelia mântuirii, şi tot de la el, a primit Sfântul Botez. Deoarece Sfântul Apostol Pavel a fost cel care îl adusese mai înainte pe Filimon la dreapta credinţă, a mijlocit împăcarea între acesta şi Onisim.

Citeşte şi: CALENDAR ORTODOX FEBRUARIE 2020. Ce trebuie să faci pentru a alunga spiritele rele. MARI SĂRBĂTORI FEBRUARIE 2020

Onisim a fost numit episcop de Apostoli, primind scaunul episcopal al Efesului. În urma persecuţiilor din timpul domniei împăratului Traian, Onisim a fost arestat şi dus la Roma. Aici a fost întemniţat, şi ucis prin decapitare.

Sărbătoare 15 februarie 2020. Potrivit tradiţiei, o femeie bogată i-a luat trupul şi l-a aşezat într-o raclă de argint, înmormântându-l cu cinste la anul 90.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
calenadar 15 februarie calendar ortodox sărbătoare sfânt
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H