Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Sfântul Teodor Sicheotul. Rugăciune pentru alinarea durerilor sufleteşti

În această zi, este prăznuit Sfântul Teodor Sicheotul. Este bine ca astăzi să rosteşti rugăciunea către acest mare sfânt pentru alinarea durerilor sufleteşti.

21 apr. 2021, 17:02
Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Sfântul Teodor Sicheotul. Rugăciune pentru alinarea durerilor sufleteşti
Sfântul Teodor Sicheotul. Sursa FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 22 aprilie 2021

Ortodoxe: Sfântul Teodor Sicheotul

Greco-catolice: Sf. cuv. m. Teodor

Romano-catolice: Ss. Soter şi Caius, pp.; Leonida, m

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Cine a fost Sfântul Teodor Sicheotul

Sfântul Teodor s-a născut în satul Sicheon din Galatia, potrivit crestinortodox.ro. Încă din copilărie, acesta şi-a dorit viață ascetică, iubind să trăiască în post și rugăciune. Mamei sale, care dorea să-l înroleze în armată, i-a apărut în vis Sfântul Mucenic Gheorghe şi i-a spus că Teodor este menit să slujească împăratului Cerurilor, și nu împăratului pamântesc.

Atât Sfântul Gheorghe cât și Maica Domnului i s-au arătat în repetate rânduri Cuviosului Teodor, povăţuindu-l și salvându-l din cursele pe care i le întindea diavolul.

Citeste si Miei de Paşte 2021. În ce condiţii se pot cumpăra şi sacrifica direct de la fermă

Pentru râvna deosebită și pentru dragostea sa, Dumnezeu i-a dăruit Sfântului Teodor darul facerii de minuni. El a devenit astfel cunoscut mai ales ca vindecător al bolilor.

Sfântul Teodor Sicheotul a fost numit Episcop în Anastasiopolis, în pofida voinței lui, unde a păstorit vreme de unsprezece ani, după care s-a întors la mănăstirea de metanie, unde s-a nevoit până la sfârșitul vieții sale. Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul s-a mutat la Domnul la anul 613.

Calendar ortodox 22 aprilie 2021. Rugăciune către Sfântul Teodor Sicheotul pentru potolirea neliniştii sufleteşti

Mari sunt faptele credinţei! în izvorul văpăii că într-o apă de odihnă Sfântul Mucenic Teodor s-a bucurat. Că în foc cu totul fiind ars, că o pâine plăcută Preasfintei Treimi s-a adus. Pentru rugăciunile lui, Hristoase Dumnezeule, mântuieşte sufletele noastre. Apă trecând-o că pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând israeliteanul, strigă: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Citeste si Patriarhia îl contrazice pe premierul Cîţu în privinţa organizării slujbelor de Paşte 2021. Enoriaşii vor putea participa la slujba de Înviere în interiorul bisericilor cu respectarea normelor sanitare

Luând de la Hristos Mărirea cea mai presus de fire, purtatorule de chinuri, înconjori tot pământul smulgând din nevoi pe toţi cei ce întru credinţă cu evlavie te laudă pe ţine. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei). Ceea ce în chip de negrăit ai născut pe înţelepciunea şi Cuvântul Tatălui, tămăduieşte rana cea cumplită a sufletului meu şi potoleşte durerea inimii mele.