Calendar ortodox 23 iunie 2021. Sfânta Muceniță Agripina, făcătoare de minuni. Rugăciune pentru vindecarea oricărei boli și a oricărei neputințe

În această zi, este prăznuită Sfânta Muceniță Agripina, făcătoare de minuni. Roagă-te, azi, acestei sfinte pentru tămăduiri de orice boală și pentru izgonirea oricărei neputințe.

22 iun. 2021, 17:58
Calendar ortodox 23 iunie 2021. Sfânta Muceniță Agripina, făcătoare de minuni. Rugăciune pentru vindecarea oricărei boli și a oricărei neputințe
Sfânta Muceniță Agripina

Sărbători religioase 23 iunie 2021

Ortodoxe: Sfânta Muceniță Agripina

Greco-catolice: Sf. m. Agripina. Harți

Romano-catolice: Sf. Iosif Cafasso, pr.

Calendar ortodox 23 iunie 2021. Cine a fost Sfânta Muceniță Agripina

Sfânta Muceniță Agripina a luat cununa muceniciei în anul 275, în timpul domniei împăratului Valerian, potrivit crestinortodox.ro. Sfânta Agripina s-a născut la Roma într-o familie de creștini, primind încă din copilărie o educație în spiritul iubirii de Hristos.

Pentru că L-a mărturisit pe Hristos în vremea persecuțiilor, Sfânta Agripina a fost supusă la numeroase torturi. În timpul acestora, muceniței i s-a arătat îngerul Domnului care a întărit-o. Dar nemaiputând suportă chinurile îngrozitoare la care a fost supusă, sufletul muceniței s-a mutat la Domnul.

Citeste si EXCLUSIV! Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat nici la şase luni de la startul campaniei de vaccinare şi nici nu are de gând …

Însoțitoarele acesteia, Vasa, Paula și Agathonica, au luat trupul sfintei și l-au dus în Sicilia. Pe locul unde au fost îngropate sfintele moaște a fost ridicată o biserică, unde, potrivit tradiției, au avut loc multe minuni. De la cinstitul ei mormânt se dădeau tămăduiri de toate bolile și se curățau toți cei ce veneau cu credință, astfel că toate neputințele se izgoneau.

Calendar ortodox 23 iunie 2021. Rugăciunea Sfintei Mucenițe Agripina

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Agripina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Deschide-voi gura mea şi se va umplea de Duh şi cuvânt răspunde-voi Împărătesei Maice; şi mă voi arăta luminat prăznuind şi voi arăta minunile ei, bucurându-mă.

Stih: Sfântă Muceniţă Agripina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu lumina harului, care ţi-a strălucit ţie de sus, alungă negura necunoştinţei mele şi-mi dă cu rugăciunile tale har, ca să laud minunile tale, Sfântă Muceniţă Agripina.

Stih: Sfântă Muceniţă Agripina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu adevărat mai luminată decât soarele ai răsărit la întărirea Bisericii lui Hristos şi cu razele nevoinţelor şi ale minunilor tale, muceniţă, ai luminat marginile lumii.

Stih: Sfântă Muceniţă Agripina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Dorind după Dătătorul de viaţă Mire, ca după un nemuritor, i-ai adus lui nevoinţa ca nişte semne de logodnă şi ai luat în locul acelora împărăţia cerurilor şi cunună nestricată, muceniţă, pururea pomenită.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Ocârmuită fiind de mâna Stăpânului tău, ai plutit pe marea cea nestatornică a păgânătăţii, Cinstită Agripina şi ai sosit la limanul luminării celei de sus, de Dumnezeu fericită.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin

Citeste si Un semn divin a apărut pe cer în timpul înmormântării tânărului preot răpus de COVID la doar 34 de ani! Toți cei prezenți au rămas uimiți!