Calendar ortodox 23 martie 2023. Sfântul Nicon, ocrotitorul celor bolnavi, tămăduieşte orice suferinţă. Cum să i te rogi pentru vindecare grabnică

Pe 23 martie, este prăznuit Sfântul Mucenic Nicon, considerat ocrotitorul celor bolnavi. Pentru vindecarea grabnică a ta sau a cuiva apropiat, roagă-te, azi, acestui mare sfânt cu credinţa că rugăciunea ta va fi ascultată.

22 mart. 2023, 15:14
Calendar ortodox 23 martie 2023. Sfântul Nicon, ocrotitorul celor bolnavi, tămăduieşte orice suferinţă. Cum să i te rogi pentru vindecare grabnică
Sfântul Nicon. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 23 martie 2023

Ortodoxe: Sfântul Nicon

Greco-catolice: Sf. cuv. m. Nicon și cei 199 învățăcei

Romano-catolice: Sf. Turibiu de Mongrovejo, ep.

Calendar ortodox 23 martie 2023. Cine a fost Sfântul Nicon

Sfântul Nicon s-a născut, în secolul al XIII-lea, la Neapole dintr-un tată păgân și o mamă creștină, scrie crestinortodox.ro. În timpul unui război, Sfântul Nicon, care era ofițer roman, şi-a făcut semnul Sfintei Cruci și a rostit tare numele lui Hristos. În acel moment, a simţit o putere neobișnuită revărsându-se asupra lui şi cu ajutorul ei a reușit să-i învingă pe dușmani.

După război, ajunge la Cizic, unde este botezat de episcopul Teodosie. Apoi, se retrage într-o mănăstire unde se va dărui studiului și ascezei. La trei ani de la botezul său, a fost hirotonit preot și apoi episcop.

Citeste si Schimbările miraculoase care au loc în corp atunci când rosteşti rugăciunea Tatăl Nostru. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Serotonina este dovada prezenţei lui Dumnezeu în corp”

După moartea mamei sale, se retrage în Sicilia, unde predică Evanghelia. În perioada prigoanei creştinilor, este capturat împreună cu ucenicii lui și sunt supuşi la mari de neimaginat. Toţi ucenicii au fost ucişi prin decapitare. Sfântul Nicon a fost legat de coada unui cal căruia i s-a dat drumul în galop în josul unui defileu abrupt. Apoi, Sfântul a fost bătut cumplit și jupuit de viu, dar a supraviețuit tuturor acestor pedepse. În cele din urmă, a fost şi el decapitat.

Trupul său a fost descoperit în urmă vindecării minunate a unui cioban. Acesta avea duh necurat și, în momentul în care s-a atins de trupul sfântului, s-a tămăduit.

Calendar ortodox 23 martie 2023. Rugăciunea Sfântului Nicon protectorul celor bolnavi, pentru iertare păcate și vindecare de boală

Mucenicul Tău, Doamne, Nicon, întru nevoinţele lui, cununile nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Ca o stea, pornind de la ră­sărit, ai ajuns la apusuri unde, murind, ai apus, pentru a ră­sări în Împărăţia lui Hristos, Fericite Nicon.

Se veseleşte de Tine Bise­rica Ta, Hristoase, strigând: Tu eşti Puterea şi Scăparea şi Întărirea mea, Doamne.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

Prin Dumnezeieştile cuvinte ale celei ce Te-a născut, a stră­lucit Lumina în inima ta şi cu Botezul luminându-te, cuvioase, te-ai numărat în cetele călugă­rilor şi te-ai făcut povăţuitor şi luminător celor ce-ţi urmau ţie.

Cu care, împreună, roagă-te lui Hristos, să ne dăruiască nouă mare milă. Amin!