Schimbările miraculoase care au loc în corp atunci când rosteşti rugăciunea Tatăl Nostru. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Serotonina este dovada prezenţei lui Dumnezeu în corp”

Cei mai mulţi dintre noi obişnuiesc să spună rugăciuni doar în momentele în care sunt greu încercaţi. Rugăciunea aduce, fără îndoială, alinare sufletelor împovărate, dar puţini ştiu că ea acţionează chiar şi la nivel fizic. Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit influenţa rugăciunii Tatăl Nostru asupra organelor şi sistemelor din corpul nostru.

04 feb. 2023, 21:18
Schimbările miraculoase care au loc în corp atunci când rosteşti rugăciunea Tatăl Nostru. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Serotonina este dovada prezenţei lui Dumnezeu în corp”

Rugăciunea Tatăl Nostru are efecte nebănuite la nivel fizic, dezvăluie medicul neurochirurg Vlad Ciurea. Fiecare frază din această rugăciune acţionează la nivelul sistemelor din organism.

Rugăciunea Tatăl Nostru, beneficii dezvăluite de neurochirurgul Vlad Ciurea

În cartea sa „Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor„, profesorul Ciurea dezvăluie faptul că fiecare propoziţie din rugăciunea Tatăl Nostru corespunde unui plan profund al existenţei individului şi, în momentul în care este pronunţată o frază, planurile spiritual, mental, emoţional sau fizic răspund dincolo de conştienţa noastră.

Cercetătorul american Cayce Edgar a transpus această rugăciune în activitatea sistemului endocrin. El susţine că orice frază din rugăciunea Tatăl Nostru determină deschiderea anumitor sectoare din corp.

Tatăl Nostru carele eşti în ceruri” deschide glanda pituitară, hipofiza, glanda legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire a întregului organism;

– „Sfințească-se-n numele Tău” deschide glanda epifiză;

– „Vie împărăţia Ta” deschide glanda tiroidă, accelerând metabolismul;

– „Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ” deschide timusul, care porneşte activitatea inimii;

– „Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi” deschide glandele gonade, motorul fizic al organismului;

– „Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri” deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional;

– „Şi nu ne duce pe noi în ispită” deschide anumite celule profunde în organismul uman;

– „Şi ne izbăveşte de cel Rău” deschide timusul.

Citeste si Medicul Vlad Ciurea, mărturisiri despre copilăria petrecută la Vaslui: „Nu exista televizor, internet, ra­­dioul mergea mai rar!”

Serotonina, indiciul existenţei lui Dumnezeu în corpul nostru

În cartea sa, medicul Vlad Ciurea scrie că prezenţa lui Dumnezeu în corp este indicată prin prezenţa serotoninei, hormonul fericirii şi în egală măsură hormonul credinţei.

„Creierul uman este legat de Divinitate, iar legătura dintre creierul uman şi credință e un fapt real. Prezența lui Dumnezeu în corpul uman este relevată prin prezența serotoninei, numită molecula credinței, şi a transmiţătorilor chimici, cu rol de credinţă, de producere a unui extaz, de fericire, mai ales mistică.

Citeste si Intervalele orare în care creierul atinge capacitatea maximă. Neurochirurgul Vlad Ciurea a dat verdictul

Există centri din creier conectați la Divinitate, la credință, care se pun în mai ales în partea anterioară a frunții, când are loc rugăciunea. În afară de sistemul nervos, şi glandele endocrine sunt legate de activitatea de credinţă.

S-a descoperit că în cortex, o porțiune din creier care este deasupra şi în zona mai ales stângă parietală, se află centrul credinței în Dumnezeu. S-a discutat şi pe baza unei aparaturi de tip RMN funcţional şi EEG-uri repetate, constatându-se că există un punct al lui Dumnezeu” (God Spot) în creierul uman„, susține dr. Vlad Ciurea.