Calendar ortodox 23 octombrie 2021. Sfântul Iacob, ruda Domnului. Rugăciune puternică pentru întoarcerea la cele sfinte a celor care au apucat-o pe calea pierzaniei

În această zi, este prăznuit Sfântul Iacob, ruda Domnului. Rostește, azi, ugăciune puternică pentru întoarcerea la cele sfinte a celor care au apucat-o pe calea pierzaniei

22 oct. 2021, 13:43
Calendar ortodox 23 octombrie 2021. Sfântul Iacob, ruda Domnului. Rugăciune puternică pentru întoarcerea la cele sfinte a celor care au apucat-o pe calea pierzaniei

Sărbători religioase 23 octombrie 2021

Ortodoxe: Sfântul Iacob, ruda Domnului

Greco-catolice: Sf. ap. Iacob, rudenia Domnului

Romano-catolice: Sf. Ioan din Capistrano, pr. *

Calendar ortodox 23 octombrie 2021. Cine a fost Sfântul Iacob, ruda Domnului

Sfântul Iacob este numit fratele Domnului pentru că a fost fiul Dreptului Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, potrivit crestinortodox.ro. Însă este potrivit să-l numim văr al lui Hristos și nu frate, pentru că Mântuitorul S-a născut pe cale supranaturală, deci nu a fost rodul legăturii dintre Iosif și Fecioara Maria.

Mama lui Iacob, Salomeea, era rudă Maicii Domnului, iar Iosif ajunge să fie logodnicul Mariei la bătrânețe, după moartea soției sale, Salomeea.

Sfântul Iacob a călătorit în Egipt împreună cu tatăl său Iosif, cu Fecioara Maria și Pruncul, în vremea în care Irod căuta să-L omoare pe Hristos. A fost primul episcop al Ierusalimului. A alcătuit prima slujba a Sfintei Liturghii, varianta care a fost prelucrată de Sfinții Vasile cel Mare și Sfântul Ioan Gură de Aur.

Sfântul Apostol Iacob a convertit mulți iudei și elini la credința creștină. Când Anania a ajuns Mare Arhiereu, a hotărât să-l ucidă. Bătrânii iudeilor i-au spus lui Iacob să urce pe aripa Templului și să grăiască de acolo împotriva lui Hristos. Iacob a urcat, însă a mărturisit în fața celor prezenți că Hristos este Fiul lui Dumnezeu.

În urma acestei mărturisiri, a fost aruncat de pe zidurile templului din Ierusalim și ucis cu pietre.

Citeste si Mesajul unui preot infectat cu covid-19 de pe patul de spital: „Asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea”

Calendar ortodox 23 octombrie 2021. Rugăciune către Sfântul Iacob, ruda Domnului

Sfinte Apostole Iacob, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Drept te-ai arătat în neamul tău și iubitor de dreptate, iar acum fă-ne nouă dreptate cu rugăciunile tale dinspre neputințele trupului care ne chinuiesc.

Sfinte Apostole Iacob, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cea dintâi Sfântă Liturghie de tine a fost alcătuită, spre bucuria credincioșilor și slava Celui Ce S-a jertfit ca un mielușel pentru viața lumii.

Cu ale tale sfinte rugăciuni alungă pe vrăjmașii care ne necăjesc și către limanul păcii lui Hristos ne călăuzește.

Ca pe un Prunc ai ținut în brațe pe Fiul Cel mai înainte de veci al Tatălui, Căruia Te și rogi să ne întoarcă pe noi la nevinovăția pruncilor.

Sub acoperământul arhiereștilor tale rugăciuni ne primește, Sfinte, ca unul ce ai moștenit Împărăția luminii, fiind acoperit de mâna Domnului.

Cu ale tale rugăciuni scoate-mă pe mine de pe căile pierzării și mă înfățișează înaintea judecății lui Hristos neosândit.

Căutând cu ochiul Tău cel neadormit , milostiveşte-Te spre mine, cel cuprins de dormitarea trândăviei, şi care slujesc somnului desfătărilor în patul patimilor; Cel Ce ţi-ai plecat capul pe Cruce şi Te-ai trezit de bunăvoie, micşorând Hristoase, noaptea păcatului, Cel Ce eşti lumina dreptăţii

Rugăciunea mea voi vărsa către Domnul şi Lui voi spune mâhnirile mele; că sufletul meu s-a umplut de răutăţi şi viaţa mea s-a apropiat de iad. Dar ca Iona mă rog: Dumnezeule, din stricăciune scoate-mă.

Sfinte Apostole Iacob, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Pentru noi, cei ce cu nevrednicie stăm în casa Domnului, roagă-te să fim povățuiți la limanul adevărului Evangheliei lui Hristos.

Deschide-mi mie poarta iertării dumnezeiești cu cheia rugăciunii tale Sfinte, căci decât toți oamenii am greșit mai mult și nu aflu întru mine ridicare din robia păcatului. AMIN!

Citeste si Preot din Cluj, îndemn la vaccinare: „Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, dar nu printr-un vaccin. Grija față de trup e o datorie creștinească”


loading...