Calendar ortodox 24 decembrie 2019. Ce sărbătoare mare este în Ajunul Crăciunului. Cui trebuie să-i spui „La mulţi ani”

În ziua de 24 decembrie este prăznuită o sfântă extrem de importantă, care îți dă prilejul de a le spune „La mulți ani” tuturor doamnelor și domnișoarelor care îi poartă numele.

23 dec. 2019, 14:19
Calendar ortodox 24 decembrie 2019. Ce sărbătoare mare este în Ajunul Crăciunului. Cui trebuie să-i spui „La mulţi ani”

Pe data de 24 decembrie este mare, mare sărbătoare la români, de care orice bun creștin trebuie să știe, scrie spynews.ro. Pe lângă faptul că în calendarul ortodox este prăznuit Ajunul Crăciunului, această dată mai indică faptul că o sfântă importantă este pomenită, marți, pe 24 decembrie.

Citeşte şi Fuego, mesaj emoţionant pentru una dintre cele mai importante femei din viaţa sa

Mai exact, sfânta Eugenia este pomenită în calendarul ortodox în fiecare an, pe data de 24 decembrie, cu doar o zi înainte de Crăciun.

Aceasta s-a născut la Roma, într-o familie artistocrată. După ce a descoperit scrierile Sfântului Apostol Pavel, Sfânta Eugenia s-a convertit la creștinism. Înainte de acest lucru, tatăl său a fost pus în funcția de guvernator al Egiptului. La scurt timp, Sfânta Eugenia a fugit de acasă împreună cu 2 slujitori și a ajuns într-o mănăstire de călugări.

Imediat după ce a aflat de faptele fiicei sale, tatăl Sfintei Eugenia s-a botezat în credinţa creştină. La scurt timp, cei doi au murit împreună, fiind uciși în timpul prigoanei dezlănţuite de împăratul roman Galeriu (305-311).