Calendar ortodox 24 ianuarie 2023. Sfânta Cuvioasă Xenia, ocrotitoarea familiei. Rugăciunea care se spune dacă ai probleme în căsnicie sau dacă vrei să-ţi găseşti sufletul-pereche

Sfânta Cuvioasă Xenia este prăznuită anual pe 24 ianuarie. Această sfântă a renunţat de tânără la viaţa lumească, alegând să se nevoiască şi să trăiască în iubire de Hristos.

23 ian. 2023, 23:41
Calendar ortodox 24 ianuarie 2023. Sfânta Cuvioasă Xenia, ocrotitoarea familiei. Rugăciunea care se spune dacă ai probleme în căsnicie sau dacă vrei să-ţi găseşti sufletul-pereche
Sfânta Cuvioasă Xenia. FOTO: doxologia.ro

Calendar ortodox 24 ianuarie 2023. În această zi, este bine să rosteşti o rugăciune către Cuvioasa Xenia mai ales dacă ai probleme în căsnicie sau dacă vrei să-ţi găseşti persoana potrivită.

Sărbători religioase 24 ianuarie 2023

Ortodoxe: Sfânta Cuvioasă Xenia

Greco-catolice: Sf. cuv. Xenia; [Sf. ep. Francisc de Sales]

Romano-catolice: Sf. Francisc de Sales, ep. înv. Iona

Calendar ortodox 24 ianuarie 2023. Cine a fost Sfânta Xenia

Sfânta Xenia, pe numele ei adevărat Eusebia, s-a născut la Roma. Părinții ei decid să o mărite, dar ea nu este de acord cu această căsătorie, prin urmare decidă să fugă pe Insula Cos. Aici își ia numele de Xenia, care înseamnă „străină”, vrând să arate prin acest gest că se înstrăinează de lumea aceasta, scrie crestinortodox.ro

În urma rugăciunilor, îl întâlnește pe ieromonahul Pavel, iar la îndemnul acestuia îmbracă haina monahală. Xenia va ridica o biserică închinată Sfântului Mucenic Ștefan şi se va nevoi aici împreună cu alte fecioare.

Sfânta Xenia era într-o continuă priveghere, înfrânare și smerenie. Purta doar haine ponosite, iar viața ei era bazată pe umilință și vărsare de lacrimi. Diavolii se temeau de înfrânarea ei și de aceea nu se apropiau de ea. Mânca rar, la câteva zile, ba, uneori, nu mânca câte o săptămână întreagă. Se hrănea cu pâine udată cu lacrimi. Lua din cădelniță cenușă și presăra pe pâine.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului. Trebuie citită de cinci ori pe zi, timp de zece zile, pentru izbăvirea de necazuri şi împlinirea oricărei dorinţe

În momentul în care cuvioasa Xenia a trecut la cele veșnice, pe cer s-a arătat o cununa de stele foarte luminoasă având în mijlocul ei o cruce. Prin acest semn, Dumnezeu le-a arătat tuturor sfințenia cuvioasei Xenia.

Calendar ortodox 24 ianuarie 2023. Rugăciune către Sfânta Xenia

Sfântă Xenia, roagă-te pentru noi! Cere pentru cei ce aleargă la tine mântuire veşnică, îmbelşugată binecuvântare pentru faptele şi începuturile cele bune. Cere izbăvire din toate nevoile şi necazurile.

Mijloceşte cu rugăciunile tale înaintea Atotînduratului nostru Mântuitor, pentru noi netrebnicii şi păcătoşii. Ajută, Sfântă şi fericită maică Xenia, să fie luminaţi pruncii cu lumina Sfântului Botez. Și să fie pecetluiţi cu pecetea darului Sfântului Duh.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

Dăruieşte-le lor reuşită la învăţătură. Tămăduieşte pe cei neputincioşi. Trimite dragoste şi bună-înţelegere celor căsătoriţi. Învredniceşte pe monahi de nevoinţa cea bună şi apără-i de defăimări. Întăreşte-i pe păstori întru tăria Duhului Sfânt.

Păzeşte poporul şi ţara aceasta în pace şi fără de tulburare. Roagă-te pentru cei lipsiţi în ceasul morţii de împărtăşirea cu Sfintele lui Hristos Taine.

Căci tu eşti nădejdea noastră, grabnica noastră ascultătoare, pentru care îţi aducem mulţumire şi slăvim pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Duhul Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin!