CALENDAR ORTODOX 25 AUGUST 2020 Aducerea moaştelor Sfântului Apostol Bartolomeu. Rugăciune puternică pentru vindecare miraculoasă

CALENDAR ORTODOX 25 AUGUST 2020. În această zi, creştinii prăznuiesc Aducerea moaştelor Sfântului Apostol Bartolomeu, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Hristos. La moaştele sale s-au săvârşit dintotdeauna tămăduiri miraculoase.

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 13:22
CALENDAR ORTODOX 25 AUGUST 2020 Aducerea moaştelor Sfântului Apostol Bartolomeu. Rugăciune puternică pentru vindecare miraculoasă

Sărbători religioase 25 august 2020

Ortodoxe: Aducerea moaştelor Sfântului Apostol Bartolomeu

Greco-catolice: Aducerea în Veneția a moaștelor Sfântului Apostol Bartolomeu; Amintirea Sfântului Apostol Tit

Romano-catolice: Sfântul Rege Ludovic; Sfântul Preot Iosif de Calasanz

CALENDAR ORTODOX 25 AUGUST 2020. Aducerea moaștelor Sfântului Apostol Bartolomeu

Sfântul Apostol Bartolomeu este unul din cei doisprezece Apostoli ai lui Hristos, potrivit crestinortodox.ro. Împreună cu Sfântul Apostol Filip și Mariami, sora acestuia, au fost prezenți în cetățile din Siria și Asia de Sus, vestind învățătură lui Hristos.

Citeşte şi Paraclisul Maicii Domnului. Când şi cum se citeşte ca să îţi alini suferinţele trupeşti, pentru luminarea minţii şi întărirea credinţei

Mai târziu va ajunge în Arabia, Persia, India și apoi în Armenia, locul în care va fi ucis. Moaștele sale au fost așezate într-o raclă de plumb și au adus multe tămăduiri. Datorită minunilor care se petreceau la mormântul acestuia, păgânii au aruncat în mare racla în care se aflau moaștele Sfântului Bartolomeu. Însă aceasta nu s-a scufundat, ci a plutit pe mare până în Liparia, unde, prin vedenie dumnezeiască, episcopul Agaton însoțit de cler și popor, a aşezat-o într-o biserică închinată Sfântului Bartolomeu. Moaştele sale au rămas aici până în vremea împăratului Teofil. Din cauza atacurilor venite din partea musulmanilor, moaștele sale au fost duse în cetatea Venend.

CALENDAR ORTODOX 25 AUGUST 2020. Rugăciune către Sfântul Apostol Bartolomeu

O, mărite Sfinte Apostol Bartolomeu, Iisus te-a numit persoană fără ascunzișuri și tu ai aflat prin acest cuvânt că el era Fiul lui Dumnezeu și Regele Israelului.
Obține pentru noi harul de a fi întotdeauna corecți și nevinovați precum porumbeii. Fă-ne să recunoaștem semnele timpurilor, care să ne ducă la Iisus pe pământ, și la timpul potrivit ne va uni cu El pentru totdeauna în Rai. Amin.