Calendar ortodox 26 iulie 2021. Sfântul Cuvios Ioanichie Schimonahul, mare făcător de minuni. Rugăciune grabnic ajutătoare la vreme de necaz şi boală grea

În această zi, este prăznuit Sfântul Cuvios Ioanichie Schimonahul, mare făcător de minuni şi grabnic ajutător. Citeşte, azi, rugăciunea către acest sfânt la vreme de necaz şi boală grea.

25 iul. 2021, 16:03
Calendar ortodox 26 iulie 2021. Sfântul Cuvios Ioanichie Schimonahul, mare făcător de minuni. Rugăciune grabnic ajutătoare la vreme de necaz şi boală grea

Sărbători religioase 26 iulie 2021

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Ioanichie Schimonahul

Greco-catolice: Sf. m. Ermolau, Ermip și Ermocrat; Sf. m. Paraschiva

Romano-catolice: Ss. Ioachim şi Ana **; Bartolomea Capitano, călug.

Calendar ortodox 26 iulie 2021. Cine a fost Sfântul Cuvios Ioanichie Schimonahul

Sfântul Cuvios Ioanichie Schimonahul este unul din cei mai renumiți sihaștri care s-a nevoit pe Valea Chiliilor în primele decenii ale secolului al XVII-lea, potrivit crestinortodox.ro.

S-a nevoit timp de 37 ani într-o peșteră din apropiere de biserica rupestră de pe masivul Cetățuia din Valea Chiliilor. În anul 1638 a trecut la Domnul.

Abia în anul 1944, sfintele sale moaște au fost descoperite de părintele Pimen Barbieru, egumenul Schitului Cetățuia Negru Vodă. Din cauza regimului comunist, moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie au fost reînhumate, pentru ca la începutul anilor 1990 să fie deshumate de părintele stareț, protosinghelul Modest Ghinea.

Citeste si Părintele Visarion Alexa, dezvăluire despre Patriarhul Daniel: „M-a chemat și mi-a spus ferm: Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”

Calendar ortodox 26 iulie 2021. Rugăciune către Sfântul Cuvios Ioanichie Schimonahul

Sfinte al lui Dumnezeu, Ioanichie, ne rugăm ție ca cel ce ești mijlocitor înaintea Tatălui Ceresc, să ne întărești în dreapta credință, să fim plini de dragoste față de aproapele, să avem în casele noastre binecuvantarea lui Dumnezeu, spor în cele ale noastre, pace și înțelegere. Ție ne rugăm ca fiii noștri să fie înțelepți, cu dragoste față de părinți, ascultători și sprijin în bătrânețele noastre.

Tu, cel ce ai fost sfătuitor al Domnitorilor Țării Românești, să ne dai sfat și ajutor în vreme de ispită, de necaz și boală.

Așa cum pe alții i-ai tămăduit, cu harul ce-l ai de la Dumnezeu, așa tămăduiește-ne și pe noi de neputințe.

În vreme de primejdie ne întărește și ne apără.

Tu, cel ce ai cinstit pe Maica Domnului, apară dimpreună cu Dânsa și casele, familiile, rudeniile, prietenii și cunoscuții noștri.

Minunile tale să le arăți și peste noi așa cum ai făcut de veacuri cu cei ce s-au rugat ție.

Ne încredem în ajutorul tău și-ți cerem să fii mijlocitor înaintea lui Dumnezeu pentru ca cererile noastre să-și afle răspunsul.

Sfinte Ioanichie, roagă-te pentru noi. Amin!

Citeste si Salariul unui preot în România: Patriarhul câștigă cât un Parlamentar. Statul alocă sute de milioane de lei personalui clerical


loading...