Părintele Visarion Alexa, dezvăluire despre Patriarhul Daniel: „M-a chemat și mi-a spus ferm: Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”

Părintele Visarion Alexa are numai cuvinte de laudă la adresa Preaferictului Părinte Patriarh. Cu prilejul zilei de naştere a ÎPS Daniel, preotul a făcut o postare în care a făcut unele dezvăluiri despre mai-marele BOR.

23 iul. 2021, 12:56
Părintele Visarion Alexa, dezvăluire despre Patriarhul Daniel: „M-a chemat și mi-a spus ferm: Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”

Părintele Visarion Alexa a rememorat o întâmplare al cărei protagonist a fost Patriarhul Daniel şi care i-a fost lecţie de viaţă. Totul a pornit de la o… greşeală de punctuaţie într-un comunicat de presă.

Îmi amintesc acum o întâmplare pe care am trăit-o în prezența sa, pe când lucram la biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Într-o zi, Părintele Patriarh mi-a cerut să fac un comunicat de presă. L-am trimis instituțiilor de presă, apoi Patriarhul a vrut să-l citească personal. A observat că lipsea o virgulă ce schimba întelesul unei fraze. M-a chemat și foarte ferm mi-a spus: “Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”. Nu știu dacă vă imaginați ce înseamnă să oprești un preot de la slujire… îi cade cerul în cap, suferă o mâhnire sufletească fără margini.

Au trecut zilele și sâmbătă seara am primit urmatorul mesaj: “Mâine să mergi să faci Liturghie”. Era semnat de Părintele Patriarh. Nu uitase de mine, deși are o agendă extrem de încărcată, ci sunt convins că m-a purtat cu grijă și rugăciune în toate zilele ce au urmat. Am primit o lecție, aparent, fermă. Așa este, însă, Patriarhul. Vrea să înțelegi ceva profund sufletește din fiecare întâlnire cu el. Este un pedagog, în felul în care erau marii pedagogi din lumea creștină a timpurilor vechi, el însuși ucenicind la școala monastică a Avvei Cleopa de la Sihăstria.

Citeste si Papa Francisc, mesaj impresionant pentru Patriarhul Daniel, cu ocazia aniversării a 70 de ani: „Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București”

Lângă Părintele Patriarh ucenicești, înveți cum să-ți ții în rânduială cuvintele, viața, parohia. Pentru mine este un model de Părinte și Pedagog. Niciodată nu ține cont de moda vremii, a lumii, niciodată nu rostește și nu face lucruri doar ca să dea bine”, a scris duhovnicul pe Facebook.

ÎPS Daniel doarme doar patru ore pe noapte

Părintele Visarion Alexa a dat asigurări că ÎPS Daniel nu are un birou de PR care să-i construiască imaginea în ochii lumii, ci este cât se poate de autentic şi de asumat.

„În jurul său nu există un birou de PR care să-i construiască imaginea în ochii lumii. Cunoaște fiecare parohie și problemele ei, duce o viață monastică, doarme doar patru ore pe noapte. Când aud că cineva îl vorbește de rău, doar ca să mai împroaște puțin venin, îl întreb: “Ai stat vreodată cu Patriahul la masă? Ai vorbit față către față? Ai petrecut măcar jumătate de oră cu el?” Răspunsul este, desigur, “nu”… Mai toate cuvintele negative la adresa Părintelui Patriarh sunt răutați confirmate de un „prieten care a auzit la un alt prieten”, a adăugat părintele Alexa.

În încheierea postării sale, părintele Alexa a subliniat faptul că cel mai important lucru pe care l-a învăţat de la ÎPS Daniel a fost acela de a nu se lupta cu vremurile şi cu oamenii.

Cea mai importantă lecţie învăţată de părintele Visarion Alexa de la Patriarh

„Când s-a întâmplat catastrofa de la Colectiv și, împreună cu tinerii de la parohia noastră, am dus acolo crucea din altar, Patriarhul m-a sunat în zilele urmatoare și mi-a zis: “Știu că vă luptați să ridicați în curtea bisericii o grădiniță. Uite, din venitul meu, doresc să contribui și eu la lucrarea aceasta”.Citeste si Patriarhul Daniel împlineşte 70 de ani. Surpriza inedită pe care i-a făcut-o un artist plasticȘi astfel Părintele Patriarh a devenit Ctitorul parohiei noastre. Vă rog să nu uitați că este Episcopul nostru și bine ar fi să ne rugăm pentru sănătatea și mântuirea lui, arătând în felul acesta că noi știm a trăi bisericește, creștinește. O Parohie fără Episcopul său nu mai este Biserică. Un creștin care nu-și iubește Episcopul e ca un fiu risipitor fugit de acasă. Am învățat o atitudine fundamentală de la Patriarhul nostru: Nu te lupta cu vremurile și cu oamenii, ci caută să rămâi drept în fața lui Dumnezeu, căci doar El este stăpânul vieții și al morții tale. Întru mulți și mântuitori ani, Părinte Patriarh!

”, a fost mesajul părintelui Visarion Alexa.