Calendar ortodox 26 iunie 2021. Sfântul Cuvios David din Tesalonic, ocrotitorul celor bolnavi. Scurtă rugăciune pentru vindecare

În această zi, este prăznuit Sfântul David din Tesalonic, ocrotitorul celor bolnavi şi mare făcător de minuni. Dacă ai în familie oameni suferinzi, rosteşte azi, cu toată credinţa, rugăciunea scurtă către Sfântul Cuvios David din Telsalonic.

25 iun. 2021, 08:16
Calendar ortodox 26 iunie 2021. Sfântul Cuvios David din Tesalonic, ocrotitorul celor bolnavi. Scurtă rugăciune pentru vindecare

Sărbători religioase 26 iunie 2021

Ortodoxe: Sfântul Cuvios David din Tesalonic

Greco-catolice: Sf. cuv. David

Romano-catolice: Ss. Ioan şi Paul, m.; Josemaria Escriva, pr.

Calendar ortodox 26 iunie 2021. Cine a fost Sfântul Cuvios David din Tesalonic

Sfântul Cuvios David s-a născut în Tesalonic și a trăit în secolul al VI-lea, potrivit crestinortodox.ro. Sfântul Cuvios David s-a călugărit de tânăr în Mănăstirea „Sfinților Mucenici Teodor și Mercurie”. După un timp, și-a făcut din creanga unui migdal loc de pustnicie. Aici va îndura ploile, zăpezile, căldura și alte strâmtorări cu multă răbdare timp de trei ani, până când îngerul Domnului îi va cere să se nevoiască într-o chilie. Pentru viața sa curată a primit darul de a izgoni pe diavoli și de a vindeca pe bolnavi.

Citeste si A murit unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Biserica Ortodoxă. A fost părintele orfanilor și al celor aflați în suferință

Sfântul Cuvios David ajunge înaintea împăratului, căci urma să fie numit eparh al Tesalonicului, pune în palmele sale cărbuni aprinși și tămâie, și timp de o ora tămâiază fără a se vătăma. Uimind și bucurand toată firea omenească cu viață și cu minunile sale, Sfântul Cuvios David a trecut la cele veșnice în anul 540.

Calendar ortodox 26 iunie 2021. Rugăciune către Sfântul Cuvios David din Tesalonic

Întru tine părinte cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că luând crucea ai urmat lui Hristos; şi lucrând ai învăţat să nu se uite la trup, că este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte David, duhul tău.

Citeste si Un semn divin a apărut pe cer în timpul înmormântării tânărului preot răpus de COVID la doar 34 de ani! Toți cei prezenți au rămas uimiți!


loading...
Partenerii noștri