Calendar ortodox 26 martie 2023. Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Rugăciunea care te scapă de boli şi necazuri

Pe 26 martie, credincioşii sărbătoresc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil, cel care i-a adus Fecioarei Maria vestea că-L va naşte pe Hristos. Rugăciunea rostită către Arhanghelul Gavriil în această zi este mai puternică şi te scoate din nevoi şi necazuri.

25 mart. 2023, 15:27
Calendar ortodox 26 martie 2023. Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Rugăciunea care te scapă de boli şi necazuri
Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 26 martie 2023

Ortodoxe: Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Greco-catolice: Serbarea Sf. Arhanghel Gavril

Romano-catolice: Sf. Emanuel, m.

Calendar ortodox 26 martie 2023. Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Sfântul Arhanghel Gavriil este cel care a vestit-o pe Fecioara Maria că va da naştere Fiului lui Dumnezeu. Este unul dintre cei șapte îngeri care stau înaintea Tronului lui Dumnezeu, potrivit crestinortodox.ro. Mai înainte de a se arăta Fecioarei Maria, Arhanghelul Gavriil i s-a înfăţişat şi lui Zaharia, tatăl Sf Ioan Botezătorul.

Tot Sfântul Arhanghel Gavriil este cel care a adus vestea cea bună și Sfinților Părinți Ioachim și Ana, că vor avea o fiică, pe Maica Domnului. Şi tot el l-a însoțit pe Moise în pustie atunci când acesta a scris Cartea Facerii. Arhanghelul Gavriil stă lângă Tronul lui Dumnezeu și duce omului cele mai mari vești dumnezeiești.

Sfântul Arhanghel Gavriil este sărbătorit pe 26 martie, după Bună Vestire, pe 8 noiembrie, când sărbătorim Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, și pe 13 iulie, când facem pomenirea minunilor săvârșite de acesta.

Citeste si Rugăciunea desfăcătoare de necazuri a Fecioarei Maria. Rostește-o ori de câte ori ai nevoie

Calendar ortodox 26 martie 2023. Rugăciune către Sfântul Arhanghel Gavriil, care te scapă de boli şi necazuri

Mare Voievod al Oştilor Ce­reşti, rugămu-te pe tine, noi nevrednicii, ca prin rugă­ciunile tale să ne acoperi pe noi, cu acoperământul aripilor mă­ririi tale celei netrupeşti, păzindu-ne pe noi, cei ce cădem cu dinadinsul şi strigăm: izbăveşte-ne din nevoi, ca un mai mare peste Cetele Puterilor celor de sus.

Pe cei ce cu vrednicie au slujit Biserica mântuitoare şi n-au voit să se închine idolilor, să-i cinstim cu cuviinţă cerându-le a mijloci la Stăpânul tuturor să ne mântu­iască de orice patimă idolească.

Citeste si Rugaciuni pentru sporul casei. Ce rugaciuni sa spui ca sa-ti mearga bine

Ca unul care eşti Lumină Dumnezeiască şi Nematerialnică şi te împărtăşeşti în chip nematerialnic de Lumina Cea Desăvârşită, rogu-te Sfinte Arhanghele al Domnului, luminează-mă cu rugăciunile tale, ca să te laud pe tine.

Doimea cea preafrumoasă şi plină de mărire, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Ga­vriil, cei ce staţi înaintea Scau­nului Slavei Celei Dumnezeieşti, cereţi iertare de păcate şi scăpare de boli și necazuri pentru toţi, ca nişte ocro­titori şi ca unii ce urmaţi întru toate bunătatea Stăpânului. Amin!