Calendar ortodox 26 noiembrie 2020. Sfântul Stelian, ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine. Rugăciune puternică pentru vindecarea copilului

Calendar ortodox 26 noiembrie 2020. În această zi, este prăznuit Sfântul Stelian Paflagonul, ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine. Rugăciunile la racla cu moaștele Sfântului Stelian vindecă orice copil de boală.

25 nov. 2020, 22:21
Calendar ortodox 26 noiembrie 2020. Sfântul Stelian, ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine. Rugăciune puternică pentru vindecarea copilului
Calendar ortodox 26 noiembrie 2020 Icoana Sf Stelian

Sărbători religioase 26 noiembrie 2020

Ortodoxe: Sfântul Stelian Paflagonul

Greco-catolice: Sf. cuv. Alipie Stâlpnicul; Sf. Nicon Metanoitul

Romano-catolice: Ss. Siriciu, pp.; Leonard, pr.

Calendar ortodox 26 noiembrie 2020. Cine a fost Sfântul Stelian

Sfântul Stelian Paflagonul, ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine, s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată, scrie crestinortodox.ro.

Sfântul Stelian a fost sfințit și s-a făcut locaș al Duhului Sfânt încă din pântecele maicii sale. Întru toate era curat și plin de dragoste. Pentru aceasta, la vremea potrivită, și-a împărțit bogăția pe care o avea săracilor și s-a făcut monah. Dorind să se adâncească în rugăciune și în cunoașterea lui Dumnezeu, a plecat în pustie. A intrat într-o peștera în care primea hrană de la îngeri.

Citeste si ÎPS Teodosie, oprit de polițiști din slujbă: ”Niciodată nu am pățit așa ceva. M-au obstrucționat”

Primește puterea de a vindeca poporul de diverse boli. Într-o zi,  a venit în popor o boală aducătoare de moarte și mureau într-una pruncii, iar părinții rămâneau fără de copii. Știind mai mulți de nevoitorul și pustnicul Stelian, au început a-l lua mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor. Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alți prunci, iar pruncii bolnavi au fost tămăduiți.

Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat în mod obișnuit cu un copil în brațe.

Calendar ortodox 26 noiembrie 2020. Unde se află moaștele Sfântului Stelian în București

Biserica Sfântul Stelian, numită „Lucaci”, din București, este mult iubită de credincioși, aceștia găsindu-și adesea alinare la racla cu Moaștele Sfântului Stelian. Dintre vechile odoare de la biserica mitropolitului Ștefan, biserica a moștenit moaștele Sfântului Cuvios Stelian, dar și ale Sfinților Haralambie, Elefterie și Onufrie.

Cu trecerea timpului, crescând evlavia creștinilor față de Cuviosul Stelian, pe lângă hramul Sfântul Nicolae, biserica a mai căpătat încă un hram, și anume pe Sfântul Stelian. Este singură biserică din București cu acest hram.

Calendar ortodox 26 noiembrie 2020. Rugăciune către Sfântul Cuvios Stelian ocrotitorul copiilor şi al mamelor

Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul şi călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupeşti biruind şi împreună cu îngerii locuind, priveşti neîncetat mărirea cea gătită sfinţilor, de lumina cerească umplându-te. Acum, în slava cerească vieţuind şi înaintea Împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioşii care cu îndrăzneală înalţă rugăciuni şi cer sprijinul tău.

Citeste si ÎPS Teodosie, scrisoare pentru premier după ce pelerinajul de Sfântul Andrei a fost interzis: Dumnezeu mai poate lucra în mintea şi în inima dumneavoastră

Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfinţit, şi vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame şi pe copii, ferindu-i de întristare şi de boală, arată-te grabnic vindecător al suferinţelor şi al bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor ce te laudă pe tine.

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă şi din pustiul inimilor noastre ţarină bineplăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinţei şi să se înmulţească roadele sfinţitoare ale faptelor bune; ocroteşte cu rugăciunile tale familiile şi pe copiii noştri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate şi mântuire, ca prin tine şi împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin!