ÎPS Teodosie, oprit de polițiști din slujbă: ”Niciodată nu am pățit așa ceva. M-au obstrucționat”

ÎPS Teodosie oficia o slujbă într-o biserică din Constanța în momentul în care polițiștii au intrat și scos cu forța credincioșii pentru că nu purtau mască de protecție și nu respectau distanța socială.

25 nov. 2020, 22:08
ÎPS Teodosie, oprit de polițiști din slujbă: ”Niciodată nu am pățit așa ceva. M-au obstrucționat”

ÎPS Teodosie acuză autoritățile și Guvernul condus de Ludovic Orban că au în plan distrugerea ortodoxiei și susține că va depune plângere penală deoarece biserica este de drept privat. De asemenea,  Arhiepiscopul Tomisului a trimis o scrisoare pentru premier după ce pelerinajul de Sfântul Andrei a fost interzis.

Citește și: Enoriași amendați la Constanța. Au participat la o slujbă în interiorul bisericii fără să poarte masca de protecție

Arhiepiscopul a povestit cum a trecut printr-un episod unic în această dimineață. Acesta susține că nu putea sluji afară, pentru că erau două grade și precizează că la Baia Mare s-a hotorât ca slujbele să poată avea loc în interior, cu distanțare și mască de protecție.

”Au intrat în biserică, atunci când împărtășeam. Niciodată nu am pățit așa ceva. Au strigat, i-au împins să iasă afară. Vom face plângere penală. Biserica este de drept privat și trebuie să ceară voie ca să intre. Nu puteam sluji afară, erau două grade. Vor să termine cu ortodoxia! Cum să stea oamenii la 2-3 grade afară? Se îmbolnăvesc cu toții. La Baia Mare s-a dat o hotărâre să se intre în biserică, cu distanțare, cu mască, dar să nu se stea afară” , a declarat ÎPS Teodosie la România TV.

”Încă nu am primit niciun răspuns de la premier, la scrisoarea trimisă. Ei încalcă Constituția. Am simțit că sunt agresat. Nici nu am putut să țin cuvânt. Polițiștii și jandarmii împingeau credincioșii, m-au obstrucționat.”, susține ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie, scrisoare pentru premier după ce pelerinajul de Sfântul Andrei a fost interzis

Arhiepiscopul Tomisului vine cu o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, în care reclamă abuzurile la care este supus clerul. Decizia vine după ce pelerinajul de Sfântul Andrei a fost interzis, având în vedere contextul pandemiei de coronavirus.

ÎPS Teodosie reclamă faptul că autorităţile au abuzat clerul cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina şi că nu li se permite credincioşilor să meargă să se roage la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei.