Calendar ortodox 27 aprilie 2023. Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului. Rugăciune pentru vindecarea trupului şi sufletului

În această zi, îl prăznuim pe Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului. Rugăciunea Sfântului Simeon pentru vindecarea trupului și sufletului face minuni dacă este spusă azi.

26 apr. 2023, 15:39
Calendar ortodox 27 aprilie 2023. Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului. Rugăciune pentru vindecarea trupului şi sufletului

Sărbători religioase 27 aprilie 2023

Ortodoxe: Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului

Greco-catolice: Sf. ep. m. Simeon, rudenia Domnului

Romano-catolice: Sf. Zita, fc.

Calendar ortodox 27 aprilie 2023. Cine a fost Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului

Sfântul Apostol Simeon a fost unul dintre cei Șaptezeci de Apostoli ai Mântuitorului. Acesta a predicat Evanghelia în Iudeea, potrivit crestinortodox.ro Sfântul Apostol Simeon a fost Episcop al Ierusalimului, păstorind până la o vârstă înaintată.

Izbucnind în Palestina o persecuție atât asupra iudeilor, cât și asupra creștinilor, Simeon a fost prins și supus la chinuri cumplite. A fost răstignit asemenea Mântuitorului. A plecat la ceruri când avea peste 100 de ani.

Citeste si Preotul Cătălin Mureş îmbină rugăciunea cu terapiile japoneze: „Dumnezeu m-a pus să stau în genunchi lângă om şi să îl fac sănătos”

Calendar ortodox 27 aprilie 2023. Rugăciunea Scurtă a Sfântului Simeon pentru vindecarea trupului și sufletului

Pe tine rudenia lui Hristos, Sfinte Simeon, ierarh şi mucenic tare, cu sfinţenie te lăudăm, cel ce ai pierdut înşelăciunea şi ai păzit credinţa. Pentru aceasta prăznuind astăzi preasfântă pomenirea ta, dezlegare de păcate și boli luăm prin rugăciunile tale.

Învrednicindu-te, preafericite, a fi rudă după trup Celui Ce cu Trupul S-a sărăcit din milostivire, te-ai îmbogăţit cu harul vindecării.

Cu plecarea către Dumnezeu îndumnezeindu-te, ierarhe, cu totul te-ai făcut în chip Dumnezeiesc, strălucind cu luminile muceniciei, Sfinte Preasfinţite Mucenice şi Ierarhe Simeon.

Cu veşmintele ierarhiei te-ai împodobit şi cu frumuseţile muceniciei te-ai înfrumuseţat şi cu mărire înaintea lui Dumnezeu stând, străluceşti luminându-te cu Lumina Preasfintei Treimi.

Pentru aceea te rugăm, Sfinte Ierarhe Simeon, ca pe cel ce ai îndrăznire la Dumnezeu, roagă-te pentru cei ce cu credinţă te cinstesc pe tine. Să ne dea Bunul Dumezeu sănătate și să aducă vindecare trupului și sufletului nostru. Amin.

Citeste si Cu preotul pe șantierul lotului 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești. Acesta a sfințit lucrările și a stropit muncitorii cu agheasmă: „Ne rugăm pentru cei care lucrează pe aceste șantiere”