Calendar ortodox 27 ianuarie 2024. Cruce neagră: Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. Rugăciune puternică pentru liniștirea minții

În această zi, creştinii sărbătoresc Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. Moaştele sale făcătoare de minuni îndeplinesc cele mai mari și curate dorinţe. Rostește, azi, rugăciunea către Sfântul Ioan Gură de Aur, iar liniștea se va aşeza asupra ta şi a familiei tale.

26 ian. 2024, 16:29
Calendar ortodox 27 ianuarie 2024. Cruce neagră: Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. Rugăciune puternică pentru liniștirea minții
Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. FOTO: crestinortodox.ro

Sărbători religioase 27 ianuarie 2024

Ortodoxe: Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur

Greco-catolice: Aducerea moaștelor Sf. Ioan Gură de Aur

Romano-catolice: Sf. Angela Merici, fc. *

Calendar ortodox 27 ianuarie 2024. Semnificaţia sărbătorii Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur

Sfântul Ioan Gură de Aur a acuzat-o pe împărăteasa Eudoxia că a furat via văduvei Calitropia, scrie crestinortodox.ro. Sfântul a fost izgonit de două ori din scaunul patriarhal, însă ulterior a fost rechemat. A treia și ultima dată a fost trimis la Cucus. De aici a fost dus la Aravissos și apoi la Pitius, unde a murit în anul 407. A fost îngropat în Comane.

În anul 434, unul dintre ucenicii săi ajunge Patriarh de Constantinopol şi îi cere voie împăratului bizantin Teodosie să aducă în Constantinopol trupul Sfântului Ioan Gură de Aur. Abia patru ani mai târziu creștinii au reușit să aducă trupul Sfântului Ioan Gură de Aur în capitala Imperiului Bizantin.

Citeste si Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, dovada vie că rugăciunea mișcă munții din loc: „A avut multă putere în cazul meu. Acum pot să fac de toate: cânt la pian, pictez, dansez”

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost duse mai întâi în Biserica Sfântului Apostol Toma, apoi la Biserica Sfânta Irina. A doua zi, Sfintele sale Moaște au fost duse în Biserica Sfinții Apostoli. În momentul în care au fost așezate în Biserica Sfinţilor Apostoli, Sfântul Ioan a grăit: „Pace tuturor”. Racla cu Sfintele Moaște a fost îngropată în Sfântul Altar, lângă Moaștele Sfântului Grigorie Teologul.

După venirea cruciaţilor în Constantinopol, Moaștele Sfinților Ioan și Grigorie Teologul au fost duse în Veneția, iar apoi în Roma. După 800 de ani, moaștele celor doi sfinți au fost înapoiate Constantinopolului de către Papa Ioan Paul al II lea.

Calendar ortodox 27 ianuarie 2024. Rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică.

Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune care te scapă de blesteme și farmece! Rostește-o și tot răul va dispărea ca prin minune