Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, dovada vie că rugăciunea mișcă munții din loc: „A avut multă putere în cazul meu. Acum pot să fac de toate: cânt la pian, pictez, dansez”

Viața Ecaterinei Dima, fiica preotului Nicolae Dima de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București, s-a schimbat într-o clipă după o durere de cap inexplicabilă. Diagnosticul pus de medici a căzut ca un trăsnet asupra micuţei şi a familiei ei: tumoră cerebrală.

20 ian. 2024, 16:52
Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, dovada vie că rugăciunea mișcă munții din loc: „A avut multă putere în cazul meu. Acum pot să fac de toate: cânt la pian, pictez, dansez”

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, a stat două luni și jumătate în comă după o operație pe creier. Atât tatăl ei, cât și preotul Vasile Ioana, coleg de parohie cu preotul Nicolae Dima, au făcut în repetate rânduri apel la oameni să se roage pentru salvarea micuței Ecaterina.

Iar oamenii nu au stat pe gânduri. S-au unit în rugăciune şi i-au trimis gânduri bune Ecaterinei. Și cum minunile există dacă crezi în ele, fetița de 13 ani și-a revenit miraculos, deși medicii erau extrem de rezervați.

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, complet recuperată după ce a stat două luni jumate în comă

Astăzi, adolescenta este aproape complet recuperată şi este extrem de recunoscătoare celor care au fost lângă ea şi au ajutat-o cu gânduri bune, cu rugăciuni şi chiar cu bani.

Citeste si Ce le-a cerut un preot unor români care au vrut să-și boteze copilul în Marea Britanie: „E pur și simplu o aberație!”

La început de 2024, Ecaterina a povestit în podcastul tatălui său cum arată viaţa ei astăzi. Adolescenta nu merge încă la şcoală, dar va merge în câteva săptămâni. Deocamdată, face lecţii particulare de română şi matematică, astfel încât să recupereze toată materia pe care a pierdut-o de când s-a îmbolnăvit. Iar pe lângă orele de română şi matematică, Ecaterina studiază şi pian, dar şi dans.

Simt iubire şi bunătate în gesturile pe care enorm de mulţi oameni l-au făcut pentru mine. Mi se pare că are foarte multă forţă rugăciunea.

Eu sunt în general bine. Anul 2023 a fost destul de greu pentru mine pentru că am avut de recuperat o mulţime într-un timp atât de scurt. Nu sunt complet recuperată, benzile astea sunt benzi kinesiologice şi îmi facilitează extensia pumnului.

Acum fac ergoterapie şi kinetoterapie, la ergoterapie nu trebuie să fac aşa de multe lucruri, iar la kineto terapeutul îmi masează fiecare muşchi, apoi fac exerciţii fizice.

Acum fac matematică şi română cu doi profesori foarte buni. La şcoală o să merg undeva prin ianuarie, februarie. Abia aştept, îmi cam lipseşte modul în care mă jucam cu colegele mele înainte. M-am întâlnit cu ele, a fost foarte frumoasă întâlnirea. Noi ne-am întâlnit la petrecerea prietenei mele celei mai bune, Irina„, a dezvăluit Ecaterina în dialogul cu tatăl ei, părintele Nicolae Dima.

Citeste si Preot obligat să plătească daune morale după ce o femeie l-a dat în judecată pentru că i-a cerut 5.000 de lei ca să-i înmormânteze mama: „Mi-a zis că n-am ce căuta cu mama în cimitir, că ne scoate afară cu sicriu cu tot”

Micuţa luptătoare a ajuns la performanţe uriaşe după ce şi-a revenit din comă: face pian, dans şi pictură

Adolescenta a povestit, de asemenea, că urmează şi cursuri de pian, pictură şi dans şi că acesta din urmă o ajută mult la recuperare, dar şi să iasă din zona de confort.

După-amiază fac ori pian, ori română, ori pictez, desenez şi fac şi dans. Dansul mă ajută şi să ies din zona mea din confort pentru că trebuie să fac un efort mai mare„, a mai dezvăluit micuţa luptătoare.