Calendar ortodox 27 iulie 2021. Mare sărbătoare: Sfântul Mucenic Pantelimon, ocrotitorul medicilor şi tămăduitorul bolnavilor. Rugăciune puternică pentru vindecare

În această zi, este prăznuit unul dintre marii sfinţi vindecători ai creştinătăţii, Sfântul Mucenic Pantelimon. Este considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitorul bolnavilor. Rosteşte, azi,l rugăciunea grabnic ajutătoare pentru vindecare.

26 iul. 2021, 23:54
Calendar ortodox 27 iulie 2021. Mare sărbătoare: Sfântul Mucenic Pantelimon, ocrotitorul medicilor şi tămăduitorul bolnavilor. Rugăciune puternică pentru vindecare

Sărbători religioase 27 iulie 2021

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Pantelimon

Greco-catolice: Sf. m. Pantelimon, doctor fără plată

Romano-catolice: Ss. Pantelimon, medic m.; Natalia şi îns., m., PP

Calendar ortodox 27 iulie 2021. Cine a fost Sfântul Mucenic Pantelimon

Sfântul Mucenic Pantelimon s-a născut în anul 284 în orașul Nicomidia, potrivit crestinortodox.ro. A trăit în timpul împăratului Maximian (286-305). La naștere a primit numele de Pantoleon, care înseamnă „cel în toate puternic că un leu„, un nume păgân, căci tatăl sau împărtășea credința în zei. Însă mama lui era creștină. Aceasta moare la câţiva ani de la nașterea lui Pantoleon. Pantoleon termină Școală de Medicină din Nicomidia, iar ucenicia o va face cu renumitul medic Eufrosin.

Citeste si Salariul unui preot în România: Patriarhul câștigă cât un Parlamentar. Statul alocă sute de milioane de lei personalui clerical

Află de la preotul Ermolae că Hristos este singurul doctor adevărat. După ce învie un copil care fusese mușcat de o năpârcă, prin chemarea lui Hristos, cere să fie botezat. După botez, îşi ia numele Pantelimon, care înseamnă „cel cu totul milostiv„.

După ce a vindecat un orb, împăratul i-a cerut lui Pantelimon să renunțe la credința creștină. Pentru că a refuzat, Sfântului Pantelimon i s-a tăiat capul. Dar în loc de sânge, a curs lapte din  trupul său.

Din anul 303, anul morții sale, Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor. Fiind un tămăduitor al bolnavilor, mai multe spitale și așezăminte poartă numele sau.

Moaștele Sfântului Pantelimon sunt prezente și în Catedrala din Constanța, Catedrala Episcopală din Galați, Catedrala Mitropolitană din Iași, Mănăstirea Oasă din Albă Iulia și în mai multe biserici din București : Biserica Sfântul Stelian Lucaci (str. Logofăt Udriște), Biserica Sfântul Dumitru Poștă (în spatele Muzeului de Istorie a României), Mănăstirea Plumbuita (str. Plumbuita, nr. 58), Biserica Adormirea Maicii Domnului – Precupetii Noi, Biserica Sfântul Antonie cel Mare (Aleea Valea Boteni, str. Romancierilor), Biserica Stavropoleos, Biserica Sfântul Alexie (Calea Șerban Vodă, nr. 123), Biserica Sfântul Pantelimon (str. Iancu Căpitan, nr. 24).

Citeste si Un semn divin a apărut pe cer în timpul înmormântării tânărului preot răpus de COVID la doar 34 de ani! Toți cei prezenți au rămas uimiți!

Calendar ortodox 27 iulie 2021. Rugăciune către Sfântul Mucenic Pantelimon

Sfinte mare mucenice și tămăduitorule Pantelimoane, ție îți vărsăm durerile noastre de multe feluri și tu fără întârziere, cu puterea ce o ai de la Dumnezeu, spre Care ne ești mijlocitor, auzind suspinuri înăbușite în noapte, în zi, pe pat de suferință, în călătorii, fii celor ce se roagă ție, după nevoile fiecăruia: Celor neliniștiți, liniștitor, celor asupriți, apărător, celor în primejdii, izbăvitor, celor învăluiți în păcate, scutitor, rătăciților îndrumător, bolnavilor deplin vindecător, orfanilor tată, văduvelor părinte, soților întăritor în căsnicie, celor porniți cu răutate, îmblânzitor, și ne întărește în fața necazurilor, căci suntem slabi și istoviți, sfinte. Și astfel, cu puterea ta, descătușați de amărăciunile noastre, să petrecem în mulțumire, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

 


loading...
Partenerii noștri