Calendar ortodox 28 septembrie 2021. Cruce neagră. Sfântul Cuvios Hariton, apărătorul celor necăjiţi. Rugăciune scurtă făcătoare de minuni, care se spune la necaz

În această zi, este prăznuit Sfântul Cuvios Hariton, apărătorul celor necăjiţi. Scurta rugăciune către acest sfânt devine mult mai puternică dacă este rostită azi.

27 sept. 2021, 22:07
Calendar ortodox 28 septembrie 2021. Cruce neagră. Sfântul Cuvios Hariton, apărătorul celor necăjiţi. Rugăciune scurtă făcătoare de minuni, care se spune la necaz

Sărbători religioase 28 septembrie 2021

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Hariton

Greco-catolice: Sf. cuv. Hariton Mărturisitorul

Romano-catolice: Ss. Venceslau, m. *; Laurenţiu Ruiz şi îns., m. *; Fer. Amalia, m.

Calendar ortodox 28 septembrie 2021. Cine a fost Sfântul Cuvios Hariton

Sfântul Cuvios Hariton a viețuit în cetatea Iconiu, în timpul împăratului Aurelian (270-275), scrie crestinortodox.ro. Pentru că a mărturisit că este creștin, a fost supus la multe chinuri. A fost torturat și bătut până când trupul său s-a făcut tot numai o rană. A fost eliberat din temniță după moartea împăratului Aurelian.

Citeste si Preot mort după ce s-a izbit cu maşina de un cap de pod. Mărturii teribile ale martorilor: „Volanul ajunsese în plafon”

În timp ce se îndrepta spre Ierusalim, a fost prins de niște tâlhari. Din Sinaxar aflăm că un șarpe veninos a intrat în vasul cu vin din care beau tâlhării și le-a adus moartea acestora. Sfântul Hariton a făcut o biserică din peștera tâlharilor și cu aurul găsit la aceștia a ridicat o mănăstire. A trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.

Calendar ortodox 28 septembrie 2021. Rugăciune către Sfântul Cuvios Hariton pentru mântuirea sufletului

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Hariton, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Amin!

Citeste si ÎPS Calinic al Sucevei și Rădăuților, infectat cu coronavirus. Anunţul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor