ÎPS Calinic al Sucevei și Rădăuților, infectat cu coronavirus. Anunţul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, s-a infectat cu coronavirus. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor precizează, printr-un comunicat, faptul că Înaltul prelat primeşte tratament la domiciliu, asta după ce în spaţiul public a apărut informaţia că acesta ar fi internat într-un spital din Iaşi.

27 sept. 2021, 15:08
ÎPS Calinic al Sucevei și Rădăuților, infectat cu coronavirus. Anunţul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

UPDATE:

Potrivit presei locale, ÎPS Calinic a fost spitalizat timp de două săptămâni, dar în prezent se află la reşedinţa arhiepiscopală.

Redăm, mai jos, comunicatul Arhiepiscopiei:

În urma apariției unor informații în spațiul public privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, facem următoarele precizări:

– La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.

– Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: monahi si monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă.

Dumnezeu să ne aibă în sfânta Lui pază!„, anunţă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Înaltul prelat a dezvoltat o formă mai complicată a afecţiunii, din acest motiv necesitând spitalizare. În prezent, acesta se află la reşedinţa arhiepiscopală, după două săptămâni în care a fost spitalizat, potrivit stirisuceava.net.

La începutul lunii septembrie, David Oprea, șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților a fost diagnosticat cu Covid-19, fiind transferat la un spital din Iași. După câteva zile, acesta a decedat.

Citeste si A murit părintele Simeon Gana, fost stareţ al mănăstirii Peştera Sf. Andrei

La scurt timp, şi Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a primit rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus. ÎPS Calinic a fost tratat iniţial la reședința arhiepiscopală de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Ulterior, starea sa s-a agravat, astfel încât a fost necesar transferul la un spital Iași.

Reamintim că precedentul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, s-a stins din viaţă în luna mai 2020 din cauza COVID-19, la Institutul Matei Balş din Capitală.

Citeste si Preot din Cluj, îndemn la vaccinare: „Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, dar nu printr-un vaccin. Grija față de trup e o datorie creștinească”