Calendar ortodox 28 septembrie 2022. Cruce neagră. Sfântul Cuvios Hariton, apărătorul celor necăjiţi. Rugăciunea făcătoare de minuni care te uşurează de orice supărare

Pe 28 septembrie, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Hariton, considerat apărătorul celor necăjiţi. Scurta rugăciune către acest sfânt devine mult mai puternică dacă este rostită azi şi te uşurează de orice necaz.

27 sept. 2022, 16:02
Calendar ortodox 28 septembrie 2022. Cruce neagră. Sfântul Cuvios Hariton, apărătorul celor necăjiţi. Rugăciunea făcătoare de minuni care te uşurează de orice supărare

Sărbători religioase 28 septembrie 2022

Ortodoxe: Sf. Cuvios Hariton

Greco-catolice: Sf. cuv. Hariton Mărturisitorul

Romano-catolice: Ss. Venceslau, m. *; Laurenţiu Ruiz şi îns., m. *; Fer. Amalia, m.

Calendar ortodox 28 septembrie 2022. Cine a fost Sf Cuvios Hariton

Sfântul Cuvios Hariton s-a născut şi a locuit în cetatea Iconiu, în timpul împăratului Aurelian (270-275), scrie crestinortodox.ro. Pentru că a mărturisit că este creștin, a fost supus la multe chinuri. A fost torturat și bătut până când rănile i-au acoperit complet trupul. A fost eliberat din temniță după moartea împăratului Aurelian.

În timp ce se îndrepta spre Ierusalim, a fost prins de niște tâlhari. Un șarpe veninos a intrat în vasul cu vin din care beau tâlhării și i-a ucis. Sfântul Hariton a făcut o biserică din peștera tâlharilor și cu aurul găsit la aceștia a ridicat o mănăstire. A trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.

Citeste si Rugăciunea făcătoare de minuni a lui Arsenie Boca. Preotul o rostea în fiecare seară, înainte de culcare

Calendar ortodox 28 septembrie 2022. Rugăciune către Sfântul Cuvios Hariton pentru mântuirea sufletului

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Hariton, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Amin!

Citeste si Rugăciunea desfăcătoare de necazuri a Fecioarei Maria. Rostește-o ori de câte ori ai nevoie