Calendar ortodox 28 septembrie 2023. Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul, apărătorul celor necăjiţi și întristați. Rugăciunea făcătoare de minuni care te uşurează de orice supărare

Pe data de 28 septembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul, considerat apărătorul celor necăjiţi și întristați.

27 sept. 2023, 16:57
Calendar ortodox 28 septembrie 2023. Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul, apărătorul celor necăjiţi și întristați. Rugăciunea făcătoare de minuni care te uşurează de orice supărare
Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul, apărătorul celor necăjiţi și întristați

Calendar ortodox 28 septembrie 2023. Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul, apărătorul celor necăjiţi și întristați. În această zi este bine să rostești o scurtă rugăciune către acest sfânt care devine mult mai puternică față de alte zile obișnuite şi te uşurează de orice necaz.

Citește și Teologul Radu Preda, furios după ce părintele Jan Nicolae, unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Ardeal, a fost suspendat de la predică

Sărbători religioase 28 septembrie 2023

Ortodoxe: Sf. Cuvios Hariton

Greco-catolice: Sf. cuv. Hariton Mărturisitorul

Romano-catolice: Ss. Venceslau, m. *; Laurenţiu Ruiz şi îns., m. *; Fer. Amalia, m.

Calendar ortodox 28 septembrie 2023. Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul, apărătorul celor necăjiţi și întristați

Sfântul Cuvios Hariton s-a născut şi a locuit în cetatea Iconiu, în timpul împăratului Aurelian (270-275), scrie crestinortodox.ro. Pentru că a mărturisit că este creștin, a fost supus la multe chinuri. A fost torturat și bătut până când rănile i-au acoperit complet trupul. A fost eliberat din temniță după moartea împăratului Aurelian.

În timp ce se îndrepta spre Ierusalim, a fost prins de niște tâlhari. Un șarpe veninos a intrat în vasul cu vin din care beau tâlhării și i-a ucis. Sfântul Hariton a făcut o biserică din peștera tâlharilor și cu aurul găsit la aceștia a ridicat o mănăstire. A trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.

Calendar ortodox 28 septembrie 2023. Rugăciune către Sfântul Cuvios Hariton pentru mântuirea sufletului

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Hariton, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Amin!

Ce spune Vlad Ciurea despre „Tatăl Nostru”, cine este chirurgul care începe operaţia cu o rugăciune şi la ce se roagă Leon Dănăilă

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat, în cartea sa „Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor”, cum fiecare propoziţie din rugăciunea Tatăl Nostru corespunde unui plan profund al existenţei individului. Nu este singurul om de ştiinţă care este aplecat spre spiritualitate.

Profesorul și neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit, în cartea sa intitulată „Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor”, despre puterea rugăciunii Tatăl Nostru, dar şi despre cum fiecare frază din această rugăciune activează sistemul endocrin.

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat, în cartea sa „Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor”, cum fiecare propoziţie din rugăciunea Tatăl Nostru corespunde unui plan profund al existenţei individului şi, în momentul în care este pronunţată o frază, planul spiritual, mental, emoţional sau fizic răspunde dincolo de conştienţa noastră.

Cayce Edgar, un cercetător american, a preluat această rugăciune şi a transpus-o în activitatea sistemului endocrin. Acesta a afirmat că orice frază din „Tatăl nostru” produce, după clarviziunile sale endocrine, deschiderea anumitor porțiuni.

Vlad Ciurea: Există centri din creier conectați la Divinitate

„Tatăl Nostru carele eşti în ceruri” – deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire a întregului organism;

„Sfințească-se-n numele Tău” , deschide glanda pineală, numită epifiză;

„Vie împărăţia Ta” – deschide glanda tiroidă, intră în funcție metabolismul ca o locomotivă;
„Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ” – deschide timusul, poziționat în faţă, acesta pornind activitatea inimii;

„Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi” deschide glandele denumite gonade, motorul fizic al organismului;

„Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri” – deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional, elementul de funcționare intenție a organismului;

„Şi nu ne duce pe noi în ispită” – deschide anumite celule profunde în organismul uman;

„Şi ne izbăveşte de cel Rău” – ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul.

Toate aceste elemente din sistemul endocrin conectate cu elementele de Divinitate sunt extrem de interesante, afirmă neurochirurgul Vlad Ciurea. Dacă până acum două-trei secole nu erau luate în considerare, acum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine, spune Prof.Univ. Dr. Vlad Ciurea în cartea sa intitulată Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor.

Tot neurochirurgul afirmă în cartea sa faptul că, al nostru creier uman este legat de Divinitate, iar legătura dintre creierul uman şi credință e un fapt real.

Citește și Cine este vinovat pentru viciile bărbaților. Părintele Vasile Ioana a explicat ce rol ar trebui să aibă soțiile: „Ele ar putea să facă primul pas”