Cine este vinovat pentru viciile bărbaților. Părintele Vasile Ioana a explicat ce rol ar trebui să aibă soțiile: „Ele ar putea să facă primul pas”

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit care este motivul pentru care, în vremurile pe care le trăim, există atâtea vicii, mai ales în rândul bărbaților, dar și care sunt obligațiile pe care soțiile oamenilor care se confruntă cu această „suferință” ar trebui să le respecte.

19 sept. 2023, 15:36
Cine este vinovat pentru viciile bărbaților. Părintele Vasile Ioana a explicat ce rol ar trebui să aibă soțiile: „Ele ar putea să facă primul pas”
Cine este vinovat pentru viciile bărbaților. Părintele Vasile Ioana a explicat ce rol ar trebui să aibă soțiile: „Ele ar putea să facă primul pas”

Părintele Vasile Ioana discută despre viciile care influențează bărbații din numeroase familii și atrage atenția asupra rolului pe care soțiile îl au în această situație. Mai mult de atât, el oferă sfaturi despre cum ar putea femeile să îi îndrume pe bărbați către un comportament mai virtuos, din perspectiva lor de „doamne”.

Citește și: Recomandările părintelui Vasile Ioana pentru persoanele care nu pot avea copii, dar își doresc: „Să folosească metoda Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana”

Părintele Vasile Ioana și Părintele Calistrat sunt doi dintre cei mai renumiți preoți din România și sunt apreciați pentru faptul că interacționează într-un mod atipic cu enoriașii. Ei au avut numeroase apariții în mass-media, inclusiv la televizor și pe platformele de social-media. Recent, Părintele Vasile Ioana a fost întrebat despre subiectul lucrurilor „interzise” și atracția pe care o simțim pentru acestea. În plus, el a oferit sfaturi pentru doamnele care se confruntă cu soți dependenți.

În primul rând, Părintele Vasile Ioana a subliniat că societatea actuală exercită o influență puternică, atrăgându-ne și determinându-ne să devenim dependenți, fie că este vorba de jocuri de noroc, jocuri video sau telefoane mobile. El a menționat că este important să educăm copiii în așa fel încât să se concentreze asupra rezultatului final și să nu se lase atrasi de drumul care, adesea, este dificil. Pentru a ilustra acest punct, a adus în discuție o pasiune comună pentru mulți dintre noi: fotbalul.

„Cumva exisă o industrie întreagă care folosește neputința omului de a se urca, de a depăși ceea ce este obișnuit. Atunci, omul trăiește în acest „imediat”. Spui copilului să-și facă tema că va răspunde bine la școală. Copilul zice că îi este greu să o facă și că vrea să stea pe telefon. El vede tema ca pe o povară. Copilul care înțelege „Dragul meu, cât de bine te vei simți când te întreabă profesoara și tu știi”. Tu trebuie să îi construiești copilului ideea de „final de meci”, că dacă te aperi bine în fața atacului vei fi învingător. Atunci tu trebuie să te gândești la victorie. Dacă tu nu îi creezi acest univers din educație, el nu vrea să învețe, vrea să se joace din level în level, în plăcere imediată. Dacă un om vede ce e dincolo după efort, în orice, chiar în sport. Tânărul Popovici, la cât se trezește? Cum mănâncă? Cum trăiește? ”, a mai spus acesta.

Pe de altă parte, preotul s-a legat și de situații mai dificile, precum soții care dau banii, chiar și din alocația copiilor, pe jocuri de noroc. Bineînțeles că exemplul dat de părinte se poate extinde la multe alte situații ce implică dependențe: alcool, substanțe stupefiante, nicotină etc. Cu toate acestea, el vede o posibilă rezolvare în iubire, sub orice formă a sa. Iar din acest punct de vedere, femeia, sau mai exact soția bărbatului care se confruntă cu astfel de probleme, este cheia în toată această situație. Părintele Ioana transmite că soția este „în linia întâi” și că ea ar putea să îl scoată în „lumină” pe partenerul ei de viață.

„Astăzi, omul s-a înrobit imediatului. Aici este taina, hai să fugim de această plăcere imediată care aduce prejudicii imense celui care consumă. Consumatorul e un om pierdut. E un om care începe să dea de la el. Am familii cu bărbați care joacă la 40 de ani păcănele, dau banii de alocații ai copiilor. De ce? Pentru că el nu are alt univers. Aici, doamnele sunt linia întâi. Doamnele acestor domni care joacă. Ele ar putea să facă primul pas, și anume să le creeze un univers de bucurie acestor bărbați neputincioși, copii nematurizați sunt acei oameni, care fug de responsabilitate, de partea grea a vieții, că nu poți da de partea frumoasa a vieții fără să dai de partea grea. Tu ar trebui să te așezi în fața acestui bărbat și să îi spui „Eu sunt „jocul” tău, eu sunt iubirea ta”. Pune-te tu în fața paharului, fii iubitoare, fii bună și blândă, îmbrățișează-l cu dragostea ta, de iubirea palpabilă și prin asta vei avea o șansă să îl îndrepți. Dacă doar îl critici, dacă doar îl cerți, el fuge și mai tare. Singura „pastilă” e iubirea, în toate formele ei.”, a încheiat Vasile Ioana.

Citește și: Sfaturile părintelui Vasile Ioana în Postul Adormirii Maicii Domnului: ”Să reducem consumul de tehnologie. Să postim cu sfințenie!”