Calendar ortodox 3 august 2022. Cei ce poartă numele acestei sfinte își sărbătoresc onomastica. Sfânta prăznuită azi este ocrotitoarea părinților şi a tinerilor care vor să intre în viața de familie

Anual, pe 3 august, este prăznuită Sfânta Teodora din Tesalonic. Ea este considerată ocrotitoarea părinților şi a tinerilor care vor să intre în viața de familie. În această zi, se rosteşte rugăciunea făcătoare de minuni pentru vindecare şi pentru găsirea sufletului-pereche.

02 aug. 2022, 15:46
Calendar ortodox 3 august 2022. Cei ce poartă numele acestei sfinte își sărbătoresc onomastica. Sfânta prăznuită azi este ocrotitoarea părinților şi a tinerilor care vor să intre în viața de familie
Calendar ortodox 3 august 2021. Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic

Sărbători religioase 3 august 2022

Ortodoxe: Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic

Greco-catolice: Sf. Isachie; Sf. Dalmat; Sf. Faust

Romano-catolice: Sf. Martin, pustnic

Calendar ortodox 3 august 2022. Cine a fost Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic

Sfânta Cuvioasă Teodora s-a născut într-o familie de oameni credincioși și a fost crescută în spiritul credinței creștine. Căsătoria ei a fost pusă la cale de părinți. A născut o fată, dar nu după mult timp a rămas văduvă. Atunci, a decis să se retragă la mănăstirea de fecioare, iar fiica sa s-a tuns în rânduiala monahicească.

După moartea sa, au avut loc mai multe minuni. După mulți ani de la moartea sa, toți credincioșii care mergeau la mormântul său aveau să vadă o mare minune. Ea se mișca de parcă era vie, iar moaştele ei răspândeau miros de mir. La racla cu moaştele sale, orbii îşi recăpătau vederea, cei bolnavi primeau vindecare.

Calendar ortodox 3 august 2022. Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Teodora, ocrotitoarea părinților şi a tinerilor care vor să intre în viața de familie

Sfântă Teodora, izvorâtoare de mir și mare făcătoare de minuni, la vreme de necaz la tine alergăm cu zdrobire de inimă, știind că mult i-ai ajutat pe toți cei care ți-au cerut ajutorul cu credință. Cum ai binecuvântat încă din timpul vieții Mănăstirea Sfântul Ștefan, așa binecuvintează toate mănăstirile și schiturile ortodoxe, pe toate monahiile și pe toți monahii, și pe toți cei începători în viața monahală, ca să rămână statornici pe calea cea îngustă pe care au pornit.

Tu, care te-ai folosit de sfințenia duhovnicului tău, ajută-i pe toți preoții să fie păstori pricepuți ai turmelor pe care le păstoresc. Roagă-te sfântă, pentru toți ierarhii Bisericii lui Hristos, să rămână în dreapta credință, și să o mărturisească fără teamă la vreme de prigoană sau rătăcire.

Citeste si Un preot părăsit de soţie s-a călugărit, spre disperarea enoriaşilor. Secretul din spatele divorţului

Ai grijă de toate familiile creștine, de toți părinții și de copiii lor. Îndepărtează de la ei toată tulburarea, toată ispita, toată cearta. Vezi șovăiala tinerilor care nu știu unde le e locul, în lume sau în mănăstire, și roagă-te pentru ei, ca să își înțeleagă chemarea, și să facă întru toate voia lui Dumnezeu. Așa cum pe fiica ta, Sfânta Teopisti ai ajutat-o să urce pe scara virtuților, așa ajută-ne și pe noi, că greu e războiul care ne stă înainte.

Povățuiește-ne pe calea smereniei, pe calea rugăciunii și a nevoinței. Alungă de la noi pe necuratul diavol, care vrea să ne facă de rușine, aruncându-ne în tina păcatului.

Fii în fața inimilor noastre ca o icoană vie, Sfântă Teodora, ca ducând noi lupta cea bună, să ne învrednicim de raiul cel gătit sfinților, și de bucuria Împărăției Cerurilor, pe tine să te lăudăm, iar Dumnezeului Cel în Treime lăudat, să Îi aducem slavă și închinăciune în vecii vecilor. Amin

Citeste si Cele două situaţii în care femeile nu au voie să intre în biserică. Recomandarea părintelui Necula: „Unii preoţi exagerează. Nu avem cabinet ginecologic la intrarea în biserică”