Un preot părăsit de soţie s-a călugărit, spre disperarea enoriaşilor. Secretul din spatele divorţului

Una din cele mai frumoase biserici din Iași, aflată în satul Chilișoaia, comuna Dumești, a rămas fără preot, după ce acesta a plecat să se călugărească.

31 iul. 2022, 10:50
Un preot părăsit de soţie s-a călugărit, spre disperarea enoriaşilor. Secretul din spatele divorţului

Unii enoriaşi susţin că Bogdan Preutu ar fi avut o căsătorie de convenienţă, tocmai pentru a dobândi parohia din Chilişoaia. Se pare că la un moment dat femeia s-ar fi săturat de şaradă şi a renunţat la căsnicia falsă, divorțând.

Nu se știe nimic exact, dar se zvonește că preotul s-ar fi căsătorit cu doamna preoteasă după o înțelegere. S-ar fi înțeles să se căsătorească doar ca el să fie preot, să fie hirotonit. Cred că nu s-au mai înțeles și a dat divorț de el. Nu a mai putut, probabil, să continue ca preot și l-au mutat undeva, în Suceava, la o mănăstire”, a povestit un localnic, pentru bzi.ro.

Citeşte şi Alexandra, amanta preotului din Scobâlțeni, dezvăluiri incendiare despre aventura lor: „La el în apartament, când nu era preoteasa acasă, făceam ce făceam. Fantezia lui era…”

Tot cam în aceeaşi notă a confirmat povestea o altă enoriaşă. „El a plecat undeva, înainte de Paște, dar nu știm exact motivul. Se aud multe vorbe prin sat, că l-ar fi lăsat soția și a fost mutat la Suceava, unde este călugăr sau stareț.

E foarte greu fără preot în sat. Noi îl mai sunăm să vină când avem nevoie și când poate vine. Nu știm de ce l-ar fi părăsit soția„, a povestit aceasta.

Citeşte şi Şi încornorat, şi arestat, şi cu banii luaţi. Soţul tinerei din Scobâlţeni care s-a iubit cu preotul paroh rămâne în arest şi plăteşte cheltuieli judiciare

Reprezentanții Mitropoliei au confirmat că preotul Bogdan Preutu din Iași este acum călugăr. „Vă pot confirma doar că, într-adevăr, fostul paroh din satul Chilișoaia s-a călugărit la o mănăstire din județul Suceava. Până când se vor parcurge anumite etape și va fi numit un alt paroh, sunt trimiși să slujească în Chilișoaia preoți desemnați de protopopiat, cu sprijinul Centrului Eparhial”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.