Calendar ortodox 3 decembrie 2022. Mare sărbătoare. Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica, făcător de minuni. Rugăciunea care te scapă necazuri, suferințe și ispite

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica este prăznuit anual pe 3 decembrie. Credincioşii alergau la el ca să "se adape" ca de la un izvor dătător de har şi binecuvântat.

02 dec. 2022, 16:06
Calendar ortodox 3 decembrie 2022. Mare sărbătoare. Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica, făcător de minuni. Rugăciunea care te scapă necazuri, suferințe și ispite
Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

Sărbători religioase 3 decembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

Greco-catolice: Sf. pf. Sofonie. [Sf. Francisc Xaveriu]

Romano-catolice: Ss. Francisc Xaveriu, pr. **; Sofonia, profet

Calendar ortodox 3 decembrie 2022. Cine a fost Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica s-a născut în anul 1730, în Săliștea Sibiului, potrivit crestinortodox.ro. La 19 ani, ajunge în Țara Românească și intră în slujba mitropolitului grec Roșca. În anul 1750 pleacă împreună cu mitropolitul la Athos şi ajunge diacon la Mănăstirea Vatoped. După moartea mitropolitului, ajunge ucenicul starețului Mănăstirii Vatoped.

În anul 1763 îl însoțește pe stareț în Moldova, la Mănăstirea Dragomirna, iar din anul 1775 – când Bucovina a fost ocupată de austrieci – se mută împreună cu părintele său duhovnicesc la Mănăstirea Secu. După încă patru ani petrecuți la Sfântul Munte, ieromonahul Gheorghe revine în Moldova, la Secu și la Neamț, apoi trece în Țara Românească, cu gândul de a se întoarce la Athos. Mitropolitul Țării Românești îl convinge, însă, să încerce să reînvie viața în schitul Cernica, părăsit de trei decenii. Cuviosul Gheorghe a reuşit să refacă vatra monahală în doar cinci ani, adunând în jurul lui peste 100 de ucenici.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

Din 1793, preia şi conducerea Mănăstirii Căldărușani, alături de Cernica. Până la moartea sa, în decembrie 1806, locuieşte, pe rând, în fiecare dintre ele și așază stareți care să le poarte de grijă. A fost înmormântat la Mănăstirea Cernica.

Calendar ortodox 3 decembrie 2022. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

Următor al cuvioşilor părinţi şi împlinitor al virtuţilor sihăstreşti, rugător neîncetat şi înnoitor al monahismului românesc te-ai arătat, Sfinte Cuvioase Părinte Gheorghe. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu să ne dăruiască nouă mare milă.

O, mult nevoitorule, Cuvioase Părinte Gheorghe, primeşte de la noi nevrednicii această puţină rugăciune, pe care o dă lui Hristos Dumnezeu şi roagă-L să ne izbăvească din toate necazurile şi ispitele vieţii pământeşti, să ne ferească din chinul ce va să fie pentru păcatele noastre şi să ne învrednicească de Împărăţia cerurilor, ca să cântăm cu dragoste. Amin!

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Fecioara Maria. Se rosteşte de cinci ori pe zi, timp de 10 zile pentru împlinirea dorinţelor