CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE 2020. Sfântul care alungă durerile trupeşti şi sufleteşti

CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE 2020. În această zi sunt prăznuiţi şase mucenici ai lui Hristos: Sfinţii Mucenici Luchilian, Ipatie, Paul, Dionisie, Claudie şi Sfânta Muceniță Paula Fecioara. Pentru nevoinţele îndurate în timpul vieţii în numele iubirii de Hristos, aceştia au devenit plăcuţi lui Dumnezeu, care i-a înzestrat cu darul facerii de minuni. Rugăciunea către Sfântul Luchilian alunga orice durere trupească sau sufletească.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 11:05
CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE 2020. Sfântul care alungă durerile trupeşti şi sufleteşti

Sărbători religioase 3 iunie 2020

Ortodoxe: Sfânta Muceniță Paula Fecioara; Sfântul Mucenic Luchilian şi cei împreună cu el patru tineri: Ipatie, Paul, Dionisie și Claudie

Greco-catolice: Sfântul Mucenic Lucilian și Sfânt Muceniţă Paula cu fiii lor

Romano-catolice: Sfântul însoţitor martir Carol Lwanga

CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE 2020. Cine au fost Sfinţii Mucenici Luchilian, Ipatie, Pavel, Dionisie şi Claudie

Sfântul Mucenic Luchilian a trăit pe vremea lui Împăratului roman Aurelian, scrie crestinortodox.ro. Cea mai mare parte a vieţii, el s-a închinat idolilor, slujind în templul acestora. La bătrâneţe, însă, se converteşte la creştinism.

Din cauza credinţei în Hristos, Sfântul Luchilian a fost supus la chinuri de neimaginat: i-au fost sfărâmate fălcile, a fost bătut cu toiege, a fost spânzurat cu capul în jos, iar în cele din urmă a fost aruncat în temniţă.

Aici, a întâlnit patru tineri creştini: pe Claudie, Ipatie, Pavel și Dionisie. Sfântul Luchilian îi încuraja să primească cu bucurie suferinţele în numele lui Hristos şi să nu se teamă de moarte. Împreună, se rugau zi şi noapte şi se mângâiau în nădejdea lui Hristos.

Apoi, cei cinci au fost aruncaţi în foc, dar focul a fost stins de o ploaie mare, iar ei au ieşit de acolo nevătămaţi. Pentru că păgânii erau convinşi că aceasta nu este o minune dumnezeiască, ci o vrăjitorie, i-au ucis pe cei cinci. Tinerilor li s-au tîiat capetele, iar Sfântu Luchilian a fost răstignit pe cruce.

CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE 2020. Cine a fost Sfânta Muceniţă Paula Fecioara

Sfânta Fecioară Paula a avut în inimă iubirea pentru Fiul Domnului din fragedă pruncie. Rămânând orfană, dar având avere, Paula mergea prin temniţele în acre erau închişi cei care mărturisiseră credinţa în Hristos şi încerca să-i cumpere cu aur pe străjeri pentru a-i permite să intre la cei întemniţaţi. Celor flămânzi, Sfânta Fecioară Paula le aducea mâncare, celor dezbrăcaţi le aducea haine, celor răniţi le pansa rănile. Tuturor le spunea să se roage pentru ea pentru ca Dumnezeu să nu o lipsească de mila Lui.

Citeste si CALENDAR ORTODOX IUNIE 2020. Sărbători religioase în IUNIE 2020. Tradiţii şi superstiţii de Rusalii, Sânziene şi Sânpetru

Sfânta Paula i-a vizitat în temniţă şi pe Sfântul Luchilian şi pe cei patru tineri, Claudie, Ipatie, Pavel și Dionisie. Ea asculta învăţăturile Sfântului Luchilian, iar când cei cinci erau supuşi torturilor, Îl ruga pe Hristos să-i întărească.

După ce aceştia au fost ucişi, Sfânta Paula le-a luat trupurile şi le-a îngropat creştineşte.

Dar şi ea avea să aibă soarta oricărui creştin. A fost prinsă, dusă la judecată şi obligată să renunţe la credinţă. Pentru că a refuzat, a fost bătută cu beţe şi toiege, dar rănile i-au fost vindecate de îngerul Domnului și a tămăduit-o. Văzând aceasta, asupritorii au bătut-o cu şi mai multă sălbăticie, după care au aruncat-o în foc, de unde a ieşit nevătămată.

În cele din urmă, a fost ucisă prin tăierea capului.

CALENDAR ORTODOX 3 IUNIE 2020. Rugăciune către Sfântul Luchilian pentru vindecare grabnică

Sfinte Mucenice Luchilian, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Văzând astăzi pe mucenicii lui Hristos, ca pe nişte grădini cuvântătoare şi flori foarte mirositoare, cu cinste să-i mărim. Arătându-se mucenicii cu adevărat luceferi Bisericii lui Hristos Dumnezeu, strălucesc cu lumina mărturisirii.

Cel ce vindeci toate durerile patimilor, tămăduieşte-mi şi mie acum durerea, prin rugăciunile purtătorilor de chinuri, Iubitorule de oameni. Amin.