Calendar ortodox 3 martie 2023. Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc, ocrotitorii familiei. Rugăciune pentru izbăvirea de necazuri în familie

În a treia zi a lunii martie, sunt prăznuiţi Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc, consideraţi ocrotitorii familiei. Este bine ca în această zi să te rogi celor trei sfinţi mucenici pentru linişte în familie.

02 mart. 2023, 16:09
Calendar ortodox 3 martie 2023. Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc, ocrotitorii familiei. Rugăciune pentru izbăvirea de necazuri în familie
Sfinții Mucenici Eutropiu, Cleonic si Vasilisc. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 3 martie 2023

Ortodoxe: Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc

Greco-catolice: Sf. m. Eutropie, Cleonic și Vasilisc

Romano-catolice: Ss. Cunegunda, împ.; Marin, ostaş m.

Calendar ortodox 3 martie 2023. Cine au fost Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc

Sfinții Mucenici Eutropiu și Cleonic au fost frați și prieteni cu Vasilisc, nepotul Sfântului Teodor Tiron. Pentru că au refuzat să renunţe la credinţa în Hristos, au fost aruncaţi în închisoare, scrie crestinortodox.ro.

Asclepiodot, conducătorul orașului Amasea, încearcă să-l ademenească pe Eutropiu mai întâi prin invitația la o recepție bogată, pe care Sfântul o refuză, iar mai târziu prin oferirea unei sume de bani, pe care acesta din nou o refuză. El i-a amintit guvernatorului că Iuda și-a pierdut sufletul din cauza arginţilor.

S-a încercat şi ademenirea lui Cleonic și Vasilisc în acelaşi mod şi în acelaşi scop, dar şi ei au refuzat să renunţe la Hristos, motiv pentru care au fost supuși la multe chinuri.

Citeste si Rugăciunea care te va scăpa de toate relele din viața ta. Rostește-o în fiecare dimineață înainte să pleci la lucru

În timpul suferințelor, Sfântul Eutropiu Îl ruga pe Dumnezeu să-i dea putere să poată îndura durerea provocată de răni. Drept răspuns, Hristos li s-a înfățișat mucenicilor împreună cu îngerii Săi și cu Sfântul Teodor Tiron, spunându-le: “Priviți, a venit Mântuitorul să vă ajute, ca să aveți viață veșnică”. Soldații care l-au văzut și ei pe Mântuitor i-au cerut ighemonului să înceteze torturile.

În cele din urmă, Sfinții Eutropiu și Cleonic au fost crucificați în orașul Pontine Amasea (Asia Mică) pe 3 martie 308. Sfântul Vasilisc a fost executat mai târziu, pe 22 mai, în orașul Komana.

Calendar ortodox 3 martie 2023. Rugăciunea Sfinților Mucenici Eutropiu, Cleonic si Vasilisc pentru protejarea familiei și îndepărtarea necazurilor

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citeste si Cea mai puternica rugaciune pentru dezlegare de farmece. Cand se rosteste si cum

Sfinţilor Mucenici, cei întocmai la nu­măr cu Preasfânta Treime, arătându-vă că, în credinţa voastră în Sfânta Treime cugetaţi cu adevărat acelaşi lucru, aţi aflat aceeaşi cunună, Sfinţilor Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc, bunilor protectori ai familiei.

Pentru credincioşii care să­vârşesc pomenirea voastră prea­sfântă şi care laudă sfinţitele voastre lupte Dumnezeieşti, ce­reţi de la Dumnezeu, măriţilor mucenici, ca să dăruiască nouă protecție dumnezeiască și ferirea de rele și necazuri, așa să ne ajute Dumnezeu. Amin!