Calendar ortodox 30 aprilie 2023. Sfântul Apostol Iacov, dezlegător de vrăji si ocrotitor de necazuri şi boli. Rugăciune puternică ce trebuie rostită atunci când nimic pare să nu meargă bine în viaţa ta

În ultima zi a lunii aprilie, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Apostol Iacov. Acesta este cunoscut ca dezlegător de vrăji si ocrotitor de necazuri şi boli. În această zi, este bine să rosteşti rugăciunea Sfântului Apostol Pavel mai cu seamă dacă nimic nu merge bine în viaţa ta.

29 apr. 2023, 15:52
Calendar ortodox 30 aprilie 2023. Sfântul Apostol Iacov, dezlegător de vrăji si ocrotitor de necazuri şi boli. Rugăciune puternică ce trebuie rostită atunci când nimic pare să nu meargă bine în viaţa ta
Sfântul Apostol Iacov

Sărbători religioase 30 aprilie 2023

Ortodoxe: Sfântul Apostol Iacov

Greco-catolice: Sf. ap. m. Iacob cel Mare

Romano-catolice: Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.

Calendar ortodox 30 aprilie 2023. Cine a fost Sfântul Apostol Iacov

Sfântul Apostol Iacov a fost unul dintre cei Doisprezece Apostoli ai Mântuitorului. Împreună cu fratele lui, Sfântul Ioan Evanghelistul, l-au părăsit pe tatăl lor şi au renunţat şi la principala lor îndeletnicire, pescuitul, pentru a-L urma lui Hristos, scrie crestinortodox.ro.

Apostolul Iacov a fost de față la Schimbarea la față, de pe Muntele Tabor, dar și la cele întâmplate Mântuitorului în grădina Ghetsimani.

După Cincizecime, Sfântul Apostol Iacov a predicat Evanghelia în mai multe locuri, ajungând până în Spania. Întors în Ierusalim, a fost supus unor torturi de neimaginat de către iudei. A reușit să aducă mulți iudei și păgâni la credința în Hristos. Dintre aceștia, printre cei mai importanţi au fost vrăjitorul Hermoghen, ucenicul acestuia, Filip, și Iosia, toți opozanți ai Apostolului. Acesta din urmă a fost chiar condamnat la moarte, împreună cu Sfântul Apostol Iacov, luând amândoi cununa muceniciei în anul 45.

Citeste si Gigi Becali, alături de zeci de preoți pe Muntele Athos VIDEO

Calendar ortodox 30 aprilie 2023. Rugăciune puternică ce trebuie rostită atunci când nimic pare să nu meargă bine în viaţa ta

Apostol al lui Hristos preaales şi frate al cuvântătorului de Dumnezeu celui iubit ai fost, Prealăudate Iacov; cere iertare de greşeli, pentru cei ce te laudă pe tine şi sufletelor noastre mare milă.

Cu mreaja ta, ca un pescar isteţ, sufletul meu scoţându-l din adâncul greşelilor, fericite, luminează-l cu străluciri luminoase şi ca să laude după vrednicie a ta sfântă pomenire, bine îl povăţuieşte, de Dumnezeu grăitorule, Sfinte Apostole Iacob.

Citeste si Mitropolia Olteniei a stabilit un plafon maxim pentru taxele de înmormântare, botez și nuntă! Câţi bani trebuie să dai la preot dacă ai un astfel de eveniment în familie

Cel mai înainte de veci împreună fără de început cu Tatăl şi Dumnezeul Cel Desăvârşit, Întrupându-Se, S-a arătat pe pământ ca un Om şi împreună lucrător şi slujitor harului preaînţelept, te-a arătat, fericite, cu Îuterea Lui întărit.

Cu sabia cerească fiind pedepsit Irod, de răni a pierit; căci pe slujitorii şi pe ucenicii Tăi Cuvinte, pe care Apostoli i-ai numit, n-a amorţit ucigându-i ticălosul. Pentru aceasta uimiţi de a ta dreaptă veghere, Făcătorule de bine, pe Tine Te slăvim. Amin.