Gigi Becali, alături de zeci de preoți pe Muntele Athos VIDEO

Gigi Becali a mers iar la Muntele Athos. Latifundiarul din Pipera a participat la slujba de deshumare a Părintelui Petroniu Tănase, fostul stareț de la Schitul Podromu.

28 apr. 2023, 11:11
Gigi Becali, alături de zeci de preoți pe Muntele Athos VIDEO

Joi a avut loc deshumarea Părintelui Petroniu Tanase, fostul Stareț al Schitului Românesc Prodromu. La rânduială a participat și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, alături de numeroși părinți și nevoitori athoniți, precum și slujitori și pelerini veniți din România. Printre cei prezenți a fost și Gigi Becali.

Citește și: Cât costă locuinţele în ansamblurile rezidenţiale construite de Becali în nordul Capitalei. Alexandra Becali, cea care coordonează investiţiile în imobiliare, e zi de zi pe şantier

Patriarhia Română l-a propus pe părintele Petroniu Tănase spre canonizare, ca un exemplu luminos pentru toți iubitorii rugăciunii.

”Astăzi, când stăm în jurul cinstitului său cap, ne aducem aminte iarăși de Apostolul neamurilor care a spus: «Luați aminte la mai-marii voștri care v-au vorbit cuvântul lui Dumnezeu. Priviți cu mare luare aminte la modul în care și-au încheiat viața și urmați-le credința». Mesajul pe care în această zi, atât de importantă pentru noi, ni-l transmite părintele Petroniu Prodromitul este acesta de a urma pilda învățătorilor noștri care ne-au fost lumină și care, așa cum a făcut-o dânsul, a convins generații întregi că este cu adevărat o lumină în sfeșnic pusă să lumineze tuturor. Prin inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ca Patriarhia Ecumenică să-l treacă pe părintele Petroniu în rândul sfinților cuvioși, se pune această lumină a vieții lui în sfeșnicul calendarului, al sinaxarului, ca să lumineze tuturor creștinilor care vor participa la slujbele de cinstire pe care Biserica le va rândui”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Citește și: Gigi Becali jubilează după Paște: „Lăsați-ne să ne pregătim! De Liga Campionilooor!” (VIDEO)

Părintele Petroniu Tănase s-a născut în anul 1914. A intrat de tânăr în obștea Mănăstirii Neamț, nevoindu-se apoi la Mănăstirea Antim din București. În anul 1978 a ajuns în Muntele Athos, fiind numit conducător al Schitului Prodromu din 1984 până la începutul anului 2011, când s-a retras din această ascultare din cauza stării de sănătate. Gigi Becali a fost foarte apropiat de părintele Petroniu Tănase, acesta fiindu-i duhovnic.