CALENDAR ORTODOX 31 AUGUST 2019. Sărbătoare mare, ce NU se face de Aşezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului

CALENDAR ORTODOX 31 AUGUST 2019. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase de peste an. Sâmbătă, este bine să se evite trebuirle gospodăreşti şi să se facă rugăciuni la icoana Maicii Domnului.

RomaniaTV.net
30 aug. 2019, 12:06
CALENDAR ORTODOX 31 AUGUST 2019. Sărbătoare mare, ce NU se face de Aşezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului

Ortodoxe
Aşezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului; Sf. Mc. Andrei, Iraclie, Faust şi Mina

Greco-catolice
Aşezarea în raclă a brâului Maicii Domnului

Romano-catolice
Ss. Raimund Nonnatus, călug.; Nicodim; Iosif din Arimateea

Aşezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului este sărbătorită în Biserica Ortodoxă în 31 august. 

În Constantinopol, într-o biserică închinată Maicii Domnului, se afla un veşmânt şi Brâul Născătoarei de Dumnezeu, aşezate la loc de cinste într-o raclă de aur, aduse de la Ierusalim în timpul împăratului roman Arcadie (377-408).

La rugămintea împăratului Leon (886-911), patriarhul Constantinopolului a luat brâul Maicii Domnului, şi, înconjurat de un sobor de preoţi, a mers la curtea împărătească unde s-au rugat pentru însănătoşirea împărătesei, care suferea de o boală incurabilă. Împărăteasa a avut o înştiinţare, prin vedenie dumnezeiască, că se va vindeca dacă se va atinge de Brâul Maicii Domnului. 

Aceasta s-a închinat şi atingându-se de Brâul adus s-a vindecat. În urma minunii au aşezat Brâul Maicii Domnului înapoi în raclă şi au rânduit sărbătoarea acestei minuni spre lauda Maicii Domnului.