Calendar ortodox 31 martie 2023. Sfântul Ipatie, episcopul Gangrei, mare făcător de minuni, te apără de boală şi necazuri

În ultima zi a lunii martie, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Ipatie, episcopul Gangrei. Cea mai mare minune a acestuia este vindecarea unei femei care înnebunise după ce aruncase cu o piatră în sfânt, iar sfântul murise în faţa ei.

30 mart. 2023, 15:51
Calendar ortodox 31 martie 2023. Sfântul Ipatie, episcopul Gangrei, mare făcător de minuni, te apără de boală şi necazuri
Sfântul Ipatie. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 31 martie 2023

Ortodoxe: Sfântul Ipatie, episcopul Gangrei

Greco-catolice: Sf. ep. m. Ipatie al Gangrei

Romano-catolice: Sf. Beniamin, diacon m

Calendar ortodox 31 martie 2023. Cine a fost Sfântul Ipatie, episcopul Gangrei

Sfântul Ipatie s-a născut în Cilicia și a fost episcop în Gangra, potrivit crestinortodox.ro. A participat la primul sinod ecumenic de la Niceea din anul 325. În timp ce se întorcea de la Constantinopol, a fost prins și bătut de ereticii novatieni.

O femeie care făcea parte din grupul acestora l-a lovit pe sfânt cu o piatră în cap, iar acesta a murit. În clipa în care a văzut moartea sfântului, femeia a înnebunit. Mai târziu, a fost dusă la mormântul sfântului unde a primit vindecarea. După vindecare, femeia a decis să-şi închine viaţa lui Hristos şi să o petreacă în lacrimi și rugăciune.

Citeste si Rugăciunea care te va scăpa de toate relele din viața ta. Rostește-o în fiecare dimineață înainte să pleci la lucru

Calendar ortodox 31 martie 2023. Rugăciunea Sfântului Ipatie te apără de boală și necazuri

Cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Ipatie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre, să ne protejeze trupurile de boală și de necazuri.

Din pruncie fiind luminat cu Lumina Preasfintei Treimi, cugetătorule de Dumnezeu ierarhe, te-ai hrănit cu laptele cel de viaţă al cre­dinţei, strălucind prin virtuţi.

Citeste si Cea mai puternica rugaciune pentru dezlegare de farmece. Cand se rosteste si cum

Cu înţelegerea şi cu harul vindecării fiind împodobit, prin postiri şi osteneli ai înfrânat bolile trupului, cugetătorule de Dum­nezeu preafericite şi ţi-ai îm­podobit sufletul cu virtuţi.

Dogmele credinţei întărindu-le, cuvioase, ai propovăduit pe Cuvântul de o Fiinţă şi împreună Veşnic cu Tatăl. Pentru aceasta şi turma ta păstorind-o cu dreapta credinţă, ai ruşinat gândul cel cu judecată rea al lui Arie. Drept aceea, mutându-te acum către Hristos, roagă-te pentru noi toţi. Amin!