Calendar ortodox 4 iulie 2021. Sfântul Andrei Criteanul. Rugăciunea care se rosteşte la vreme de mare necaz, pentru ajutor imediat

În această zi, este prăznuit Sfântul Andrei Criteanul, mare făcător de minuni şi grabnic ajutător. Există o rugăciune extrem de puternică ce poate fi rostită ori de câte ori simți că ai probleme, dar mai ales în ziua în care este sărbătorit marele Sfânt.

03 iul. 2021, 22:36
Calendar ortodox 4 iulie 2021. Sfântul Andrei Criteanul. Rugăciunea care se rosteşte la vreme de mare necaz, pentru ajutor imediat

Sărbători religioase 4 iulie 2021

Ortodoxe: Sfântul Andrei Criteanul

Greco-catolice: DUMINICA 2 dR (a Chemării primilor apostoli). Sf. aep. Andrei Cretanul

Romano-catolice: † DUMINICA a 14-a de peste an; Sf. Elisabeta a Portugaliei; Ff. Piergiorgio Frassati; Maria Crocifissa Curcio, călug.

Calendar ortodox 4 iulie 2021. Cine a fost Sfântul Andrei Criteanul

Sfântul Andrei Criteanul s-a născut la Damasc, în jurul anului 660, sub stăpânire musulmană, într-o familie creștină care i-a oferit o educație aleasă, potrivit basilica.ro.

Mai târziu, el devine monah în Frăția Sf. Mormânt de la Ierusalim. Curând, devine secretar al patriarhului de Ierusalim, iar în 685, în calitate de delegat al acestuia, semnează la Constantinopol actele Sinodului VI ecumenic, care a condamnat în 681 erezia monotelită (a unei singure voințe în persoană Domnului nostru Iisus Hristos).

Citeste si Un semn divin a apărut pe cer în timpul înmormântării tânărului preot răpus de COVID la doar 34 de ani! Toți cei prezenți au rămas uimiți!

Monahul Andrei rămâne în Constantinopol unde i se încredințează conducerea unei importante opere social-filantropice, în special conducerea unui orfelinat și a unei case pentru bătrâni.

În anul 692, a fost ales episcop de Gortyna, în Creta. De aici a primit și numele de ‘Cretanul’ sau ‘Criteanul’, pe care i l-a dat tradiția bisericească.

Andrei Criteanul a fost un mare episcop misionar. A construit biserici, a înființat mănăstiri, a dezvoltat lucrarea filantropică a Bisericii, s-a ocupat de educația tinerilor, a ajutat pe creștinii care au suferit în urma incursiunilor musulmanilor în insulă.

Pentru a încuraja participarea poporului la viața liturgică a Bisericii, a compus o mulțime de imnuri liturgice. El este considerat cel dintâi autor de canoane liturgice, între care cel mai renumit este Canonul cel Mare, o piesă liturgică deosebit de importantă pentru perioada Postului Sfintelor Paști.

Sfântul Andrei Criteanul a trecut la viață veșnică în anul 740, pe când se întorcea de la Constantinopol spre Creta.

Calendar ortodox 4 iulie 2021. Rugăciune către Sfântul Andrei Criteanul, care se rosteşte la vreme de mare necaz, pentru ajutor imediat

Există o rugăciune extrem de puternică ce poate fi rostită ori de câte ori simți că ai probleme. Este o rugăciune importantă, pe care o poți rosti oricând simți, dar mai ales în ziua în care este sărbătorit marele Sfânt.

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin

Citeste si Preotul Dan Damaschin, binefăcătorul sărmanilor: „Copiii nu ştiu de vaccinuri. Ştiu de foame şi de frig”


loading...
Partenerii noștri