Calendar ortodox 4 octombrie 2022. Sfântul Mucenic Ierotei. Scurtă rugăciune făcătoare de minuni pentru bună înţelegere în familie

Sfântul Mucenic Ierotei, primul episcop al Atenei, este prăznuit, anual, pe 4 octombrie. În această zi, este bine să rosteşti o scurtă rugăciune făcătoare de minuni către acest Sfânt pentru bunăstare şi pentru bună înţelegere în familie.

03 oct. 2022, 16:01
Calendar ortodox 4 octombrie 2022. Sfântul Mucenic Ierotei. Scurtă rugăciune făcătoare de minuni pentru bună înţelegere în familie

Sărbători religioase 4 octombrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Ierotei

Greco-catolice: Sf. ep. Ieroteu; [Sf. Francisc de Assisi].

Romano-catolice: Sf. Francisc din Assisi

Calendar ortodox 4 octombrie 2022. Cine a fost Sfântul Mucenic Ierotei

Sfântul Mucenic Ierotei a primit credința în Hristos de la Sfântul Apostol Pavel, care l-a botezat și l-a așezat episcop în Atena, scrie crestinortodox.ro. A fost însoțitorul Sfântului Dionisie Areopagitul. Sfântul Ierotei a fost primul episcop al Atenei. A participat la înmormântarea Maicii Domnului, unde a făcut început cântărilor, şi la prohodirea Maicii Domnului. A trecut la cele veșnice pe 4 octombrie.

Citeste si Rugăciunea desfăcătoare de necazuri a Fecioarei Maria. Rostește-o ori de câte ori ai nevoie

Calendar ortodox 4 octombrie 2022. Rugăciune către Sfântul Mucenic Ierotei

Bunătate învăţându-te şi îmbărbătându-te întru toate, cu bună cunoştinţă, că un sfinţitor cuvios îmbrăcându-te, ai scos din vasul alegerii cele negrăite; şi credinţa păzind, stadiul întocmai ai săvârşit, Sfinţite Mucenice Ierotei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Citeste si Rugăciunea făcătoare de minuni a lui Arsenie Boca. Preotul o rostea în fiecare seară, înainte de culcare