Calendar ortodox 5 februarie 2023. Sfânta Muceniţă Agata, ocrotitoarea femeilor care suferă de cancer la sân. Rugăciune grabnic ajutătoare, făcătoare de minuni

A cincea zi a lunii februarie este închinată Sfintei Muceniţe Agata, care este considerată ocrotitoarea femeilor care suferă de cancer mamar.

04 feb. 2023, 15:27
Calendar ortodox 5 februarie 2023. Sfânta Muceniţă Agata, ocrotitoarea femeilor care suferă de cancer la sân. Rugăciune grabnic ajutătoare, făcătoare de minuni
Sfânta Muceniţă Agata

Calendar ortodox 5 februarie 2023. În această zi, este bine să rosteşti rugăciunea către această mare sfântă mai cu seamă dacă tu sau cineva apropiat ţie suferă de o boală incurabilă. Rugăciunea este făcătoare de minuni şi este mai puternică dacă este rostită în ziua praznicului.

Sărbători religioase 5 februarie 2023

Ortodoxe: Sf Muceniţă Agata

Greco-catolice: Sf. m. Agata

Romano-catolice: Sf. Agata, fc. m. **

Calendar ortodox 5 februarie 2023. Cine a fost Sfânta Muceniţă Agata

Sfânta Muceniță Agata provenea dintr-o familie bogată din Sicilia. Tânăra era de o frumuseţe aparte, scrie crestinortodox.ro. A fost cerută în căsătorie de dregătorul Cvintian, însă a refuzat pentru că a ales să trăiască pentru Hristos.

Este încredințată unei femei necredincioase, Afrodisia, care ar fi trebuit să o facă să se lepede de Hristos. Agata refuză, însă, acest lucru, motiv pentru care este supusă multor chinuri. Printre multele suferinţe pe care le-a avut de îndurat se-numără şi aceea provocată de tăierea sânilor cu un clește de fier.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o spunem atunci când suntem bolnavi

Dar Sfântul Apostol Petru, luând înfăţişarea unui bătrân, vine la ea şi îi spune că are puterea să o vindece. Sfântul avea mâinile pline de doctorii. Sfânta Agata, însă, îi spune că este fecioară şi refuză să se dezgolească în faţa lui pentru a o vindeca, preferând să rabde durerea provocată de răni. Sfântul Petru îi spune, însă, că este trimis de Dumnezeu şi o poate tămădui fără să o atingă. După care, s-a făcut nevăzut. După ce Sfântul a dispărut, Agata şi-a privit trupul şi a văzut că toate rănile erau vindecate.

Sfânta Muceniță Agață a trecut la cele veșnice în temniță. Datorită vindecării sale, este considerată a fi ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân.

Calendar ortodox 5 februarie 2023. Rugăciune către Sfânta Muceniţă Agata

Agata cea cu nume mare, mireasă a lui Hristos nestricată, frumuseţe dumnezeiască pusă de o parte şi muceniţă împodobită, fă pomenire de cei ce te cinstesc cu credinţă, fecioară înfrumuseţată, ca să afle dezlegare de păcate cei ce săvârşesc cu bucurie sfântă pomenirea ta.

Ajută-mi, muceniţă, purtătoare de biruinţă, curată, ca Hristos, Judecătorul tuturor să-mi fie milostiv, cu rugăciunile tale, rogu-mă, prea cinstită. Şi nu înceta rugând pururea pe Cel milostiv să curăţească mulţimea greşalelor mele, ceea ce eşti podoaba mucenicilor. Amin

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor