Calendar ortodox 5 martie 2021. Sfântul Conon din Isauria, făcător de minuni. Rugăciune pentru soțul/soția care a apucat-o pe căi greșite

În această zi, este prăznuit Sfântul Conon din Isauria, cel care a reușit să-și învețe părinții și soția să trăiască în dragoste de Hristos. Azi este bine să te rogi acestui sfânt mai cu seamă dacă ai probleme în relația de cuplu, dacă soțul sau soția au apucat-o pe căi greșite.

04 mart. 2021, 16:46
Calendar ortodox 5 martie 2021. Sfântul Conon din Isauria, făcător de minuni. Rugăciune pentru soțul/soția care a apucat-o pe căi greșite
Sfântul Mucenic Conon din Isauria. FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 5 martie 2021

Ortodoxe: Sfântul Conon din Isauria

Greco-catolice: Sf. cuv. m. Conon

Romano-catolice: Ss. Luciu I, pp.; Teofil, ep; Adrian din Cezareea, m.

Calendar ortodox 5 martie 2021. Cine a fost Sfântul Conon

Sfântul Conon s-a născut în Isauria şi a trăit pe vremea Sfinților Apostoli, potrivit crestinortodox.ro. Cei de aici au primit credință în Hristos de la Sfântul Apostol Pavel. Părinții săi, Nestor și Nadia, l-au căsătorit împotriva voinței lui. Înainte de a se căsători, i s-a arătat Sfântul Arhanghel Mihail care, după ce l-a învățat sfânta credință, l-a botezat în numele Preasfintei Treimi, l-a împărtășit cu dumnezeieștile Taine și l-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci.

După nuntă, Sfântul Conon a început să-i vorbească soției sale despre Hristos și despre viață veșnică. Atât soția, cât și părinții săi, au primit, datorită lui, credință în Hristos.

Citeste si ÎPS Calinic le INTERZICE preoţilor din Suceava să mai ceară bani pentru serviciile religioase

Conon a trăit o vreme cu soția lui ca frate și sora. După puțin timp soția și părinții lui au murit, iar el s-a retras în pustie, dedicându-se vieții de rugăciune. A făcut multe minuni, întorcând pe mulți la Hristos. Atât de mare era puterea sa asupra duhurilor necurate, încât au ajuns chiar să-i slujească. Pe unele duhuri le-a pus să sape pământul în grădini, să smulgă buruienele, spinii și palamidele; pe altele să are și să semene pământul, să păzească roadele; să pască cirezile de vite, să taie și să aducă lemne.

În timpul unei prigoane, este torturat și înjunghiat. Cei bolnavi se ungeau cu sângele lui și se făceau sănătoși. După această mucenicie Sfântul Conon a mai trăit doi ani în cetatea Isauria.

Calendar ortodox 5 martie 2021. Rugăciune către Sfântul Conon pentru binele soțului/soției

Mucenicul Tău, Doamne, Conon, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Mântuitorului Dumnezeu, Cel Ce a povăţuit pe popor prin mare cu picioare neudate şi pe Faraon cu toată oastea l-a înecat, Aceluia Unuia să-I cântăm, că S-a preaslăvit.

Citeste si Rugaciuni pentru sporul casei. Ce rugaciuni sa spui ca sa-ti mearga bine

Mucenicul Conon, bunul biruitor mu­cenic, să fie lăudat acum, ca unul ce s-a împotrivit vitejeşte rătăcirii şi s-a luptat pentru Hristos, Dumnezeul tuturor şi s-a încununat cu cunună nestricăcioasă.

Sfântul Conon, măritul mucenic, do­rind Viaţa Cea Tainică şi Mări­rea Cea Neîmbătrânitoare, le-a primit în schimbul desfătării celei trecătoare; pe care să-l cinstim cu cântări, că s-a prea­mărit.

Cu haina nestricăciunii îmbrăcându-te acum, Mărite Mucenice Co­non, te-ai altoit din rădăcină de măslin sălbatic în măslin bun şi ai adus roadă lui Hristos pe cei ce te-au născut pe tine.

Dezlegându-se de blestemul stricăciunii strămoşeşti, preafe­ricitul mucenic a scuturat jugul rătăcirii şi a făcut pe soţia lui soaţă de trăire curată.

Preacurată Maica lui Dum­nezeu, pe Dumnezeu, Cel Ce S-a născut din tine şi de Sânurile Tatălui nu S-a despărţit, roagă-L neîncetat să mântuiască sufle­tele noastre. Amin