Calendar ortodox 5 martie 2023. Sfântul Conon din Isauria, grabnic ajutător al celor care au probleme în căsnicie

În a cincea zi a lunii martie este prăznuit Sfântul Conon din Isauria, cel care a reușit să-și convertească părinţii şi soţia la creştinism. Azi este bine să te rogi acestui sfânt mai cu seamă dacă ai probleme în căsnicie, dacă soțul sau soția au apucat-o pe căi greșite.

04 mart. 2023, 16:00
Calendar ortodox 5 martie 2023. Sfântul Conon din Isauria, grabnic ajutător al celor care au probleme în căsnicie
Sfântul Mucenic Conon din Isauria. FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 5 martie 2023

Ortodoxe: Sfântul Conon din Isauria

Greco-catolice: Sf. cuv. m. Conon

Romano-catolice: Ss. Luciu I, pp.; Teofil, ep; Adrian din Cezareea, m.

Calendar ortodox 5 martie 2023. Cine a fost Sfântul Conon

Sfântul Conon s-a născut în Isauria şi a trăit pe vremea Sfinților Apostoli, potrivit crestinortodox.ro. Părinții săi l-au obligat să se însoare, deşi nu-şi dorea acest lucru. Înainte de a se căsători, i s-a arătat Sfântul Arhanghel Mihail care, după ce l-a învățat sfânta credință, l-a botezat în numele Preasfintei Treimi și l-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci.

După nuntă, Sfântul Conon a început să-i vorbească soției sale despre Hristos, reuşind, astfel, să o convingă să primească credinţa în El. Conon a trăit o vreme cu soția lui ca frate și sora. Nu după foarte multă vreme, însă, soția și părinții lui au murit, iar el s-a retras în pustie, dedicându-se vieții de rugăciune.

A făcut multe minuni şi i-a convertit pe mulţi la creştinism. Avea o putere atât de mare asupra duhurilor necurate, încât acestea au ajuns chiar să-i slujească.

În timpul unei prigoane, Sfântul Conon este torturat și ucis. Sângele lui era tămăduitor, astfel cei bolnavi care se ungeau cu sângele lui primeau vindecare.

Calendar ortodox 5 martie 2023. Rugăciune către Sfântul Conon pentru binele soțului/soției

Mucenicul Tău, Doamne, Conon, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Mântuitorului Dumnezeu, Cel Ce a povăţuit pe popor prin mare cu picioare neudate şi pe Faraon cu toată oastea l-a înecat, Aceluia Unuia să-I cântăm, că S-a preaslăvit.

Citeste si Rugăciunea care se citeşte în Postul Paştelui. Rostită în fiecare dimineaţă, te scapă de necazuri şi ţine relele la distanţă

Mucenicul Conon, bunul biruitor mu­cenic, să fie lăudat acum, ca unul ce s-a împotrivit vitejeşte rătăcirii şi s-a luptat pentru Hristos, Dumnezeul tuturor şi s-a încununat cu cunună nestricăcioasă.

Sfântul Conon, măritul mucenic, do­rind Viaţa Cea Tainică şi Mări­rea Cea Neîmbătrânitoare, le-a primit în schimbul desfătării celei trecătoare; pe care să-l cinstim cu cântări, că s-a prea­mărit.

Cu haina nestricăciunii îmbrăcându-te acum, Mărite Mucenice Co­non, te-ai altoit din rădăcină de măslin sălbatic în măslin bun şi ai adus roadă lui Hristos pe cei ce te-au născut pe tine.

Dezlegându-se de blestemul stricăciunii strămoşeşti, preafe­ricitul mucenic a scuturat jugul rătăcirii şi a făcut pe soţia lui soaţă de trăire curată.

Preacurată Maica lui Dum­nezeu, pe Dumnezeu, Cel Ce S-a născut din tine şi de Sânurile Tatălui nu S-a despărţit, roagă-L neîncetat să mântuiască sufle­tele noastre. Amin

Citeste si Cea mai puternica rugaciune pentru dezlegare de farmece. Cand se rosteste si cum