Calendar ortodox 5 martie 2024. Sfântul Conon din Isauria, grabnic ajutător al celor care au probleme în căsnicie. Rugăciunea pentru binele soților

Anual, pe data de 5 martie, este cinstit Sfântul Conon din Isauria, cel care a reușit să își convertească părinții, dar și soția la creștinism. Dacă ai probleme în căsicie ori soțul sau soția a luat-o pe cărări greșite este bine să te rogi acestui sfânt bieplăcut lui Dumnezeu.

04 mart. 2024, 15:22
Calendar ortodox 5 martie 2024. Sfântul Conon din Isauria, grabnic ajutător al celor care au probleme în căsnicie. Rugăciunea pentru binele soților

Sărbători religioase 5 martie 2024

Ortodoxe: Sfântul Conon din Isauria

Greco-catolice: Sf. cuv. m. Conon

Romano-catolice: Ss. Luciu I, pp.; Teofil, ep; Adrian din Cezareea, m.

Citește și Părintele Pimen, de la Muntele Athos, spune care este cea mai puternică rugăciune. De ce şi unde trebuie să ai o candelă aprinsă şi când se face semnul crucii

Calendar ortodox 5 martie 2024. Cine a fost Sfântul Conon

Sfântul Conon s-a născut în Isauria şi a trăit pe vremea Sfinților Apostoli, potrivit crestinortodox.ro. Părinții săi l-au obligat să se însoare, deşi nu-şi dorea acest lucru. Înainte de a se căsători, i s-a arătat Sfântul Arhanghel Mihail care, după ce l-a învățat sfânta credință, l-a botezat în numele Preasfintei Treimi și l-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci.

După nuntă, Sfântul Conon a început să-i vorbească soției sale despre Hristos, reuşind, astfel, să o convingă să primească credinţa în El. Conon a trăit o vreme cu soția lui ca frate și sora. Nu după foarte multă vreme, însă, soția și părinții lui au murit, iar el s-a retras în pustie, dedicându-se vieții de rugăciune.

A făcut multe minuni şi i-a convertit pe mulţi la creştinism. Avea o putere atât de mare asupra duhurilor necurate, încât acestea au ajuns chiar să-i slujească.

În timpul unei prigoane, Sfântul Conon este torturat și ucis. Sângele lui era tămăduitor, astfel cei bolnavi care se ungeau cu sângele lui primeau vindecare.

Rugăciunea către Sfântul Conon pentru binele soțului/soției

Mucenicul Tău, Doamne, Conon, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Mântuitorului Dumnezeu, Cel Ce a povăţuit pe popor prin mare cu picioare neudate şi pe Faraon cu toată oastea l-a înecat, Aceluia Unuia să-I cântăm, că S-a preaslăvit.

Mucenicul Conon, bunul biruitor mu­cenic, să fie lăudat acum, ca unul ce s-a împotrivit vitejeşte rătăcirii şi s-a luptat pentru Hristos, Dumnezeul tuturor şi s-a încununat cu cunună nestricăcioasă.

Sfântul Conon, măritul mucenic, do­rind Viaţa Cea Tainică şi Mări­rea Cea Neîmbătrânitoare, le-a primit în schimbul desfătării celei trecătoare; pe care să-l cinstim cu cântări, că s-a prea­mărit.

Cu haina nestricăciunii îmbrăcându-te acum, Mărite Mucenice Co­non, te-ai altoit din rădăcină de măslin sălbatic în măslin bun şi ai adus roadă lui Hristos pe cei ce te-au născut pe tine.

Dezlegându-se de blestemul stricăciunii strămoşeşti, preafe­ricitul mucenic a scuturat jugul rătăcirii şi a făcut pe soţia lui soaţă de trăire curată.

Preacurată Maica lui Dum­nezeu, pe Dumnezeu, Cel Ce S-a născut din tine şi de Sânurile Tatălui nu S-a despărţit, roagă-L neîncetat să mântuiască sufle­tele noastre. Amin

Citește și Rugăciunea pe care dacă o spui în fiecare seara îți va schimba toată viața! Răul va dispărea și Dumnezeu îți va intra în casă