Calendar ortodox 6 decembrie 2022. Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, al celor acuzați pe nedrept şi al fetelor nemăritate. Rugăciune foarte puternică pentru împlinirea dorinţelor

În această zi de mare sărbătoare îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, al celor acuzați pe nedrept, al fetelor nemăritate. Rugăciunile către Sf Nicolae spuse azi au mare putere, fiind grabnic ajutătoare.

05 dec. 2022, 16:07
Calendar ortodox 6 decembrie 2022. Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, al celor acuzați pe nedrept şi al fetelor nemăritate. Rugăciune foarte puternică pentru împlinirea dorinţelor

Sărbători religioase 6 decembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Ierarh Nicolae

Greco-catolice: SF. AEP. NICOLAE DE LA MIRA LICIEI, FĂCĂTORUL DE MINUNI

Romano-catolice: † DUMINICA a 2-a din Advent; Sf. Nicolae, ep.

Calendar ortodox 6 decembrie 2022. Cine a fost Sf. Ierarh Nicolae

Sfântul Nicolae s-a născut în jurul anului 280, în localitatea Patara Lichiei, și a trecut la cele veșnice în jurul anului 345, în localitatea Mira (astăzi Kocademre, Turcia), scrie crestinortodox.ro. Acesta este considerat ocrotitor al celor acuzați pe nedrept, al comercianților și al călătorilor, al fetelor nemăritate și al mireselor și, în mod special, al copiilor mici.

În secolul al XI-lea, cruciaţii din localitatea italiană Bari au furat din Mira cinstitele Moaște ale Sfântului Nicolae. Pentru a fi întâmpinate cum se cuvine, episcopul Nicolae din Veneția ridică două biserici mărețe închinate sfântului, una în Bari (1036) și alta în Veneția (1039).

La fel cum, odinioară, Sfântul Nicolae a dat mare ajutor poporului său, tot așa și astăzi, el mijloceşte pe lângă Dumnezeu pentru nevoile tuturor celor care-l caută cu credință.

Citeste si Rugăciune către Sfântul Nicolae pentru ajutor dat copiilor. Este făcătoare de minuni şi se spune pentru vindecare grabnică, pentru succes la şcoală, pentru regăsirea echilibrului emoţional

Calendar ortodox 6 decembrie 2022. Rugăciune către Sfântul Nicolae pentru îndeplinirea oricărei dorinţe

Cel ce verși mir de mult preț la toată lumea și mie celui nevrednic și mai mult decât toți păcătos, dăruiește-mi că să-ți aduc ție cântare, Părinte Nicolae. Tu, ca cel ce ai îndrăznire către Dumnezeu, slobozește-mă din toate necazurile ca să cânt ție: Bucură-te, Sfânte Ierarhe Nicolae, mare făcător de minuni!

Îndreptător credinței și chip blândeţilor, învățător înfrânării te-au arătat pe ține, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câștigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Citeste si Moş Nicolae 2022. Tradiţia pe care e bine să o respecţi în seara de Moş Nicolae ca să ai noroc tot anul

În orașul Mira Lichiei, sfinte, sfințitor te-ai arătat; ca Evanghelia lui Hristos, cuvioase, plinind-o, ți-ai pus sufletul tău pentru poporul tău; mântuit-ai pe cei nevinovați din moarte. Pentru aceasta te-ai sfințit, ca un mare slujitor tainic al harului lui Dumnezeu.

O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe ține, sârguieşte degrab a le ajuta; izbăvește turma lui Hristos de lupii cei ce o răpesc pe ea, și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește prin sfintele tale rugăciuni de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică; și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca, prin solirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață lină și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească, și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicească. Amin.