Calendar ortodox 6 februarie 2024. Sfinţii Varsanufie cel Mare, Ioan Profetul, Vucol şi Fotie, ocrotitorii familiei creştine. Cea mai puternică rugăciune pentru rezolvarea neînțelegerilor în familie

Anual, pe data de 6 februarie, în Biserica Ortodoxă sunt prăznuiți Sfinţii Varsanufie cel Mare, Ioan Profetul, Vucol şi Fotie, consideraţi ocrotitorii familiei creştine.

05 feb. 2024, 13:15
Calendar ortodox 6 februarie 2024. Sfinţii Varsanufie cel Mare, Ioan Profetul, Vucol şi Fotie, ocrotitorii familiei creştine. Cea mai puternică rugăciune pentru rezolvarea neînțelegerilor în familie
Sfinţii Varsanufie cel Mare, Ioan Profetul, Vucol şi Fotie, ocrotitorii familiei creştine

Calendar ortodox 6 februarie 2024. Potrivit tradiției creștine, toate problemele în familie își pot găsi mai repede rezolvarea dacă te rogi acestor sfinţi.

Citește și Rugăciunea pe care fiii trebuie să o rostească pentru sănătatea părinților! Este extrem de puternică, face adevărate minuni

Sărbători religioase 6 februarie 2024

Ortodoxe: Sfinţii Varsanufie cel Mare, Ioan Profetul, Vucol şi Fotie

Greco-catolice: Sf. ep. Vucol al Smirnei; Sf. m. Iulian

Romano-catolice: Ss. Paul Miki şi îns., m. **; Doroteea şi Teofil, m.

Calendar ortodox 6 februarie 2024

Biserica spune că Sfântul Varsanufie cel Mare și Ioan Profetul, ucenicul acestuia, au trăit în secolul al VI-lea, în timpul domniei împăratului Iustinian I (483-565), scrie crestinortodox.ro. Au dus o viață ascetică în mănăstirea Avvei Serid din Palestina. Cei doi Sfinți Părinți au explicat necesitatea călăuzirii spirituale de către un duhovnic. Cu alte cuvinte, ne sfătuiesc să nu facem nimic fără a ne consulta cu duhovnicul.

Duhovnicul dă sfaturi adaptate personalităţii, problemelor şi dispoziţiei sufleteşti celui care îi cere ajutorul. Atunci când păcatul este mare, un duhovnic adevărat nu va fi prea blând. Credinciosul trebuie să aibă toată încrederea că părintele său sufletesc se luptă cu toată seriozitatea pentru a-l tămădui.

Însă, Sfântul Varsanufie cel Mare și Ioan Profetul atrag atenția și asupra faptului că este primejdios pentru un părinte duhovnicesc să nu dea atenție propriei mântuiri și să se concentreze doar pe rolul său de povățuitor spiritual.

Sfântul Vucol, episcopul Smirnei

Sfântul Vucol s-a născut în părțile Smirnei şi a trăit în vremea Sfinților Apostoli. Călăuzit de Duhul Sfânt, a convertit la creștinism mulți păgâni. A fost hirotonit episcop de Sfântul Evanghelist Ioan. Înainte de a trece la cele veșnice, a lăsat urmaș pe Sfântul Policarp. Pe mormântul său a crescut un copac cu fructe tămăduitoare. Mulţi bolnavi s-au vindecat mâncând din acele fructe.

Rugăciunea către Sfântul Fotie, apărătorul familiei creştine

Înger întâistătător ești între mărturisitori, de Dumnezeu înțelepțite Fotie, lauda arhiereilor și bucuria mucenicilor, pentru care cu smerite laude te lăudăm zicând:

Bucură-te, că strălucitul tău praznic pe toți ne veselește;

Bucură-te, că cetății împărătești ai fost păstor adevărat;

Bucură-te, că și nouă ales povățuitor te-ai arătat;

Bucură-te, trâmbiță răsunătoare a Duhului Sfânt;

Bucură-te, păstorul oilor cuvântătoare;

Bucură-te, cel ce ai fost ascuns și de toată lumea neștiut;

Bucură-te, că astăzi ca un soare tuturor ai răsărit;

Bucură-te, că razele tale s-au întins în tot pământul;

Bucură-te, că dogmele ortodoxe cu multă însuflețire le-ai apărat;

Bucură-te, alesule nevoitor și mărturisitor Fotie!

Amin.

Citește și Cea mai puternică rugăciune care te scapă de depresie și problemele în dragoste! Rostește-o și tot răul va dispărea din viața ta