CALENDAR ORTODOX 6 IUNIE 2018: Este celebrat sfântul care a condus Mânăstirea Damnaţilor. Atenţie, nu uitaţi de INTERDICŢIE!

Publicat: Marţi, 05 Iunie 2018 17:06 // Actualizat: Marţi, 05 Iunie 2018 17:06 // Sursa: romaniatv.net

CALENDAR ORTODOX 6 IUNIE 2018. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase ale zilei de miercuri. Suntem în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi este dezlegare la peşte.

Foto: Doxologia

Sărbători religioase ortodoxe: Sf. Cuv. Ilarion cel Nou, egumenul Mănăstirii Dalmaţilor

Sărbători religioase greco-catolice: Sf. cuv. Visarion Taumaturgul; Sf. cuv. Ilarion cel Nou

Sărbători religioase romano-catolice: Sf. Norbert, ep.

Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Mănăstirii Dalmaţilor, este pomenit în calendarul creştin ortodox la 6 iunie.

Sfântul Ilarion era fiul furnizorului de pâine pentru palatul imperial, Petru Capadocianul. Tatăl şi mama Sfântului Ilarion, Teodosia, erau oameni evlavioşi şi iubitori de Dumnezeu, astfel educaţia sa a inclus o bună cunoaştere a Sfintei Scripturi.

La douăzeci de ani, Sfântul Cuvios Ilarion s-a făcut monah într-o mănăstire aproape de Vizantia. A fost ucenic al Sfântului Grigorie Decapolitul, care în acea vreme vieţuia în Mănăstirea Dalmaţilor. La Mănăstirea Dalmaţilor a fost făcut preot, devenind apoi egumen al mănăstirii, păstorind obştea vreme de opt ani.

A suferit multe chinuri, fiind trimis în exil, în timpul împăratului iconoclast Leon Armeanul (813-820), pentru a renunţa la dreapta credinţă şi la cinstirea sfintelor icoane.

În vremea împărătesei Teodora, soţia împărat Teofil (829-842), care a organizat un sinod ce a restabilit cultul icoanelor, Sfântul Ilarion a fost eliberat şi s-a reîntors la Mănăstirea Dalmaţilor.

Aici a vieţuit încă trei ani, după care a plecat în pace la Domnul.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H