CALENDAR ORTODOX 6 MAI 2018: Este celebrat sfântul mult răbdător

Publicat: Sâmbătă, 05 Mai 2018 21:03 // Actualizat: Sâmbătă, 05 Mai 2018 21:03 // Sursa: romaniatv.net

CALENDAR ORTODOX 6 MAI 2018. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase ale zilei de 6 mai 2018.

Foto: Doxologia

Sărbători religioase ortodoxe: Sf. şi Dreptul Iov, mult răbdătorul; Sf. Mc. Varvar

Sărbători religioase greco-catolice: Dreptul Iov, mult-răbdătorul

Sărbători religioase romano-catolice: Ss. Benedicta, fc.; Petru Nolasco, călug.

Sfântul şi Dreptul Iov, pomenit în calendarul creştin ortodox la 6 mai, se trăgea din seminţia lui Avraam, fiu din fiii lui Isav. Sfântul şi Dreptul Iov era deosebit de bogat, fiind foarte temător de Dumnezeu. Era om adevărat, fără prihană, drept şi credincios, depărtându-se de tot răul.

El avea şapte fii şi trei fete. Iar fii săi, văzându-l pe tatăl lor că face milostenie veşnic la mii de săraci, au început să facă la fel; mulţi oameni erau chemaţi la masă lor şi ei slujeau la masă celor necăjiţi.

Acest om al lui Dumnezeu, Sfântul şi Dreptul Iov aducea în fiecare zi jertfă de curăţire, cum se aduceau jertfe sângeroase în aceea vreme, pentru ca nu cumva copiii săi, fiind tineri, să fi greşit ceva cu gândul lui Dumnezeu.

Este personajul principal al Cărţii lui Iov, scriere ce face parte din Sfânta Scriptură, care descrie viaţa şi încercările la care a fost supus.

Deşi Iov era drept şi credincios, Dumnezeu i-a îngăduit îngerului întunericului, Satan, să-l pună la încercare, lăsându-l pe diavol să abată asupra lui nenorocirea, aşa cum se arată în Sfânta Scriptură: "Şi Domnul a zis către Satan: Te-ai uitat la robul Meu Iov, ca nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău?". (Iov 1,8)

"Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu? N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi turmele lui au umplut pământul? Dar ia întinde mana Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem daca nu Te va blestema în faţă!". (Iov 1, 9-10-11)

"Atunci Domnul a zis către Satan: Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mana ta. Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu". ( Iov 1,12 )

I-au fost spulberate astfel averile, apoi i-au murit fiii şi fiicele, în cele din urmă a fost încercat cu o boală cumplită în urma căreia a fost părăsit de soţie şi certat de prieteni pentru că nu-şi recunoştea greşelile şi fărădelegile care, în judecata lor, dezlănţuiseră mânia lui Dumnezeu împotriva lui.

Ajunsese să stea Dreptul Iov, cel care mai înainte aducea jertfă lui Dumnezeu pentru gândurile rele pe care ar fi putut să le aibă copiii lui, pe o grămadă de gunoi şi cu un ciob îşi astâmpăra rănile, iar pe Dumnezeu nu l-a hulit.

În cele din urmă atâta s-a umilit încât spunea către Domnul său: "Din spusele unora şi altora auzisem despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a văzut. Pentru aceea, mă urgisesc eu pe mine însumi şi mă pocăiesc în praf şi în cenuşă". (42; 5-6)

Pentru această răbdare şi smerenie Dumnezeu îi ridică toate încercările şi îi dăruie toate câte le avusese mai înainte, pentru că Sfântul şi Dreptul Iov, a mai trăit după aceea încă 140 de ani, şi a văzut, aşa cum se arată în Sfânta Scriptură, pe fiii săi, şi pe fiii fiilor săi, până la al patrulea neam.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7800
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H