Calendar ortodox 6 noiembrie 2022. Sfântul Pavel Mărturisitorul, făcător de minuni. Nicio rugăciune înălţată către acest sfânt nu rămâne fără răspuns

În această zi, este prăznuit Sfântul Pavel Mărturisitorul, patriarhul Tesalonicului. Pentru iubirea lui nemărginită faţă de Hristos, Dumnezeu l-a binecuvântat cu darul facerii de minuni. Nicio rugăciune înălţată către acest sfânt nu rămâne fără răspuns.

05 nov. 2022, 15:44
Calendar ortodox 6 noiembrie 2022. Sfântul Pavel Mărturisitorul, făcător de minuni. Nicio rugăciune înălţată către acest sfânt nu rămâne fără răspuns

Sărbători religioase 6 noiembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Pavel Mărturisitorul

Greco-catolice: Sf. aep. Pavel Mărturisitorul

Romano-catolice: Sf. Leonard, pustnic

Calendar ortodox 6 noiembrie 2022. Cine a fost Sfântul Pavel Mărturisitorul

Sfântul Pavel Mărturisitorul, originar din Tesalonic, a fost secretar și diacon al Sfântului Alexandru, scrie crestinortodox.ro. Înainte de a-şi da ultima suflare, patriarhul Alexandru a fost întrebat pe cine dorește să lase pastor în urma sa şi a răspuns că Pavel este cel mai potrivit, „bărbat dumnezeiesc și înțelept, puternic să va învețe pe voi adevărul și luminând cu virtuțile că sfeșnicul scos de sub obroc„.

Astfel a devenit Pavel patriarh al Constantinopolului. Din nefericire, însă, nu a fost acceptat de ereticii arieni și nici de împăratul arian Constantiu. Prin urmare, a fost scos din scaun și nevoit să se refugieze la Roma.

Citeste si Fostul preot Daniel Balaş explică ce se întâmplă atunci când părinţii îşi blestemă copiii: „Dumnezeu n-o să-i schimbe traiectoria în viaţă copilului, dar în mintea lui se instalează nişte programe”

Este repus în scaun la insistențele împăratului apusean Constantin al II-lea, fratele lui Constantiu. După moartea lui Constantin, Pavel este exilat în Armenia. Aici, pe când se afla la slujirea Sfintei Liturghii, a fost sugrumat de arieni cu omoforul său.

În timpul domniei împăratului Teodosie, moaștele Sfântului Pavel Mărturisitorul au fost mutate la Constantinopol, iar în anul 1236 ele au fost aduse la Veneția.

Calendar ortodox 6 noiembrie 2022. Rugăciune către Sfântul Pavel Mărturisitorul

Pentru mărturisirea Dumnezeieştii credinţe, alt Pavel pe tine Biserica te-a arătat râvnitor între preoţi. Strigă împreună cu tine şi Abel către Domnul şi sângele cel drept al lui Zaharia. Părinte cuvioase, pe Hristos Dumnezeu roagă-L să ne dăruiască nouă mare milă.

Luminând pe pământ, ca o stea din cer luminătoare luminezi acum Biserica cea a toată lumea, pentru care şi pătimind, sufletul tău, Sfinte Pavel, ţi l-ai pus şi ca al lui Zaharia şi al lui Abel, lămurit strigă sângele tău către Domnul.

Citeste si Unul dintre cei mai apreciați preoți din Iași a murit. Cu doar câteva zile înainte și-a cântat singur slujba de înmormântare. „Vei rămâne toată viata impregnat pe pieptul și în sufletul meu. Te iubesc, tata”