Calendar ortodox 7 februarie 2023. Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului. Rugăciune făcătoare de minuni pentru izbăvire de boli şi farmece

Anual, pe 7 februarie, este prăznuit Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului. Prin grija lui Dumnezeu, acesta a primit darul de a alunga demonii și de a vindeca pe om de orice boală.

06 feb. 2023, 23:08
Calendar ortodox 7 februarie 2023. Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului. Rugăciune făcătoare de minuni pentru izbăvire de boli şi farmece

Sărbători religioase 7 februarie 2023

Ortodoxe: Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului

Greco-catolice: Sf. ep. Partenie; Sf. cuv. Luca

Romano-catolice: Sf. Richard, rege; Fer. Ana-Maria Adorni, călug.

Calendar ortodox 7 februarie 2023

Sfântul Partenie s-a născut în Melitopole și a trăit în secolul al IV-lea, potrivit crestinortodox.ro. Acesta a fost înzestrat de Dumnezeu cu darul de a alunga demonii și de a vindeca oamenii de boli dintre cele mai grave.

Într-o zi, Sfântul întâlneşte un om căruia un taur îi scosese ochiul. Omul îşi ţinea ochiul în mână. Atunci, Sfântul i-a pus ochiul la loc și l-a spălat cu apă, în trei zile fiind complet tămăduit.

Sfântul Partenie a avut şi darul alungării duhurilor necurate din oameni. La un moment dat, a venit la el un om stăpânit de diavoli. S-a aşezat în genunchi în faţa Sfântului, dar Sfântul, cunoscând că într-însul este duh necurat, nu i-a răspuns. Tulburat, diavolul din om i-a zis Sfântului Partenie că l-a recunoscut: „Dacă m-ai văzut și m-ai cunoscut, atunci ieși de la zidirea lui Dumnezeu„.

Citeste si Schimbările miraculoase care au loc în corp atunci când rosteşti rugăciunea Tatăl Nostru. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Serotonina este dovada prezenţei lui Dumnezeu în corp”

Sfântul i-a propus, totodată, diavolului să iasă din acel om şi să intre în el. Dar diavolului nu i-a plăcut propunerea de a-şi găsi sălaş într-un sfânt: „Vai mie, în bun vas locuind eu, după atâta timp mă izgonești. Mare rău îmi vei face de voi intra în tine. Cum voi putea să intru în casă lui Dumnezeu?” În cele din urmă, diavolul a ieșit din om și s-a dus în locuri pustii.

Calendar ortodox 7 februarie 2023. Rugăciune către Sfântul Partenie pentru vindecare rapidă şi pentru izbăvire de toată boala, fermecarea şi vraja

Ierarhe al lui Hristos, Partenie, purtătorule de Dumnezeu, care ai primit dar îmbelşugat, lucrează cu folos, ca prin mijlocirile tale să ne aperi pe toţi de mulţimea primejdiilor şi a durerilor, şi de mânia demonilor păzeşte-ne, Părinte, pe noi toţi, tu care eşti mijlocitorul nostru înaintea lui Hristos Dumnezeu.

Sfinte Ierarhe Partenie din Lampsakos, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

Alcătuindu-te cu lumina cea dumnezeiască prin bunătăţi, Părinte Prea Sfinţite, te-ai arătat a doua lumină.

Pentru aceea săvârşindu-ţi noi praznicul cel purtător de lumină, şi pururea sărbătorit, cu rugăciunile tale mântuieşte-ne de întunericul păcatelor.

Sfinte Ierarhe Partenie din Lampsakos, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

Ca o stea luminoasă ai răsărit la întărirea Bisericii lui Dumnezeu, Partenie, cu strălucirile tămăduirilor, gonind cu Darul întunericul patimilor, şi povăţuind la lumină pe cei ce se apropie de tine, Prea Sfinţite.

Izbăveşte-i de greutăţi, de toată boala, fermecarea şi vraja, Ierarhe Partenie, pe cei ce aleargă cu credinţă la mijlocirea ta.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh!

Citeste si Rugaciunea de seara catre Fecioara Maria. Nu te culca fara sa o rostesti!