Calendar ortodox 7 martie 2021. Sfinţii şapte mucenici episcopi ai Chersonului. Rugăciunea zilei pentru ajutor imediat

În această zi, sunt prăznuiţi Sfinții Mucenici Episcopi Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor și Elpidie. Ei au reuşit să convertească păgâni la creştinism făcând nenumărate minuni în numele Domnului Hristos: au înviat copii din morţi, au ieşit teferi din foc.

06 mart. 2021, 19:46
Calendar ortodox 7 martie 2021. Sfinţii şapte mucenici episcopi ai Chersonului. Rugăciunea zilei pentru ajutor imediat

Sărbători religioase 7 martie 2021

Ortodoxe: Sfinții Mucenici Episcopi Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor și Elpidie; Sfântul Pavel cel prost

Greco-catolice: DUMINICA LĂSATULUI SEC DE CARNE (a Înfricoșătoarei judecăți). Sf. ep. m. Efrem, Vasile, Eugen, Agatodor, Capiton, Eterin și Elpidiu din Cherson. G 7; EvÎ 7; Ap 1Cor 8,8-9,2; Ev Mt 25,31-46.

Romano-catolice: † DUMINICA a 3-a din Post; Ss. Perpetua şi Felicitas, m.

Calendar ortodox 7 martie 2021. Cine au fost Sfinții Mucenici Episcopi Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor și Elpidie

Sfinții Mucenici Episcopi Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor și Elpidie au fost episcopi ai Chersonului, în ani diferiți, scrie crestinortodox.ro. Ei au fost trimiși de către Patriarhul Ierusalimului ca misionari în aceste ținuturi păgâne, ca să aducă în ele lumina Evangheliei. Ei au luat mucenicia din mâinile necredincioșilor, evrei, greci și sciți.

După ce Vasilevs va învia din morți pe copilul conducătorului din Cherson, va fi ucis de păgâni. După moartea lui, au venit în Cherson episcopii Evghenie, Agatodor și Elpidie. Și aceștia au fost uciși de păgâni. Efrem a fost omorât prin decapitare. Episcopul Eterie cerând ajutor de la împăratul Constantin cel Mare, reușește să-i alunge pe păgâni, dar este omorât în momentul în care mergea la Bizanț să-i mulțumească împăratului pentru ajutor.

Citeste si Preotul Dan Damaschin, binefăcătorul sărmanilor: „Copiii nu ştiu de vaccinuri. Ştiu de foame şi de frig”

Când ultimul dintre ei, Sfântul Capiton, a fost uns episcop pentru sciții cei sălbatici și primitivi, ei au cerut un semn de la sfânt că să-l poată crede. Astfel, l-au pus să intre într-un cuptor de foc, zicându-i că vor crede doar dacă va ieși viu din el. Cu rugăciune fierbinte și credință mare, însemnându-se cu Semnul Sfintei Cruci, sfântul episcop a intrat în foc și a rămas în acel cuptor vreme de un ceas, fără că să i se ardă nimic, nici măcar straiele. În urma acestei minuni, sciţii s-au convertit la creştinism. Atunci toată cetatea și împrejurimile au venit la Sfântul Botez. După un timp, păgânii l-au înecat în răul Nipru.

Calendar ortodox 7 martie 2021. Rugăciune către Sfinții Mucenici Episcopi pentru ajutor imediat

Fericiți episcopi martiri, cu rugăciunile voastre țineți aprinsă flacăra speranței Bisericii; Voi care, pentru a fi asemănători lui Isus, ați primit cu răbdare să luați parte la agonia și la Crucea lui, și, în unire cu Inima neprihănită a Maicii Sfinte, ați așteptat cu încredere bucuria Învierii, însoțiți-mă cu ajutorul vostru, ca să primesc harul…

Ocrotiți-mă întotdeauna să fac binele, să pot ierta, și să iubesc Adevărul lui Hristos, singurul în stare să mă facă liber. Amin

Calendar ortodox 7 martie. Cine a fost Sfântul Cuvios Pavel cel prost

Sfântul Cuvios Pavel, supranumit cel simplu, sau cel prost, era plugar, un om lipsit de răutate şi de prefăcătorie. Avea însă o soţie înrăutăţită şi desfrânată, fără ca el să ştie lucrul acesta multă vreme.

Citeste si Rugaciuni pentru sporul casei. Ce rugaciuni sa spui ca sa-ti mearga bine

Într-una din zile, venind el de la ţarină pe neaşteptate, a găsit-o pe soţia lui necinstindu-i casa cu un bărbat străin. Sfântul Pavel le-a zâmbit cu blândeţe şi le-a zis: „Bine, bine, nu-mi pasă de ce faceţi, martor iau pe Iisus Hristos; de acum înainte nu vreau să o mai văd înaintea ochilor; a ta să fie şi ea, şi copiii ei, iar eu mă voi duce şi mă voi face monah”.